• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyadan Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesine ilişkin açıklama
16 Mart 2022 Çarşamba 10:19

Rusya'dan Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesine ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çavuşoğlu ve Lavrov'un yapacağı görüşmenin "iki ülkenin ulusal çıkarlarını dikkate alacağını" bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önce Moskova'ya ardından da Ukrayna'ya gideceğini duyurmuştu.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'ya gittiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Çavuşoğlu yaptığı paylaşımda, "Antalya'nın ardından, Ukrayna krizine çözüm bulunması için diplomatik çabalarımızı sürdürmek üzere Moskova'dayız" ifadelerini kullandı.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı da Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yapacağı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Rus-Türk siyasi diyaloğu, her şeyden önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki düzenli ve güvenli iletişimle belirlenen dinamizmi ve yüksek verimliliği ile dikkati çekiyor." ifadesi kullanıldı.
 
Her iki bakanın Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz'deki durumu görüşeceği bildirilen açıklamada, "Bakanlar, Ukrayna krizindeki mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar. Rus tarafı, Türk meslektaşlarını, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki özel askeri operasyonunun seyri ve insani koridorların oluşturulması, yabancı vatandaşların tahliyesi de dâhil olmak üzere sivil nüfusun güvenliğini sağlamak için atılan adımlar hakkında bilgilendirecek." ifadesine yer verildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA