• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa’daki yeni enerji hatlarıyla kurulu güç yüzde 11 oranında artacak
15 Temmuz 2024 Pazartesi 10:30

Şanlıurfa’daki yeni enerji hatlarıyla kurulu güç yüzde 11 oranında artacak

Dicle Elektrik tarafından Şanlıurfa'da öevcut kurulu gücü yüzde 11 oranında artıracak olan hem şehir merkezindeki hem de kırsaldaki aboneleri rahatlatacak 12 yeni yeraltı enerji hattı kuruyor.
Dicle Elektrik tarafından Şanlıurfa'da öevcut kurulu gücü yüzde 11 oranında artıracak olan hem şehir merkezindeki hem de kırsaldaki aboneleri rahatlatacak 12 yeni yeraltı enerji hattı kuruyor.
 
Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki en fazla abone ve en fazla tüketime sahip il olan Şanlıurfa’da şebeke altyapısını güçlendirmek için, 2024 yılında planladığı 3 milyar 543 milyon TL’lik yatırımını tamamlamak için çalışmalara hız verdi. Mevcut kurulu gücü yüzde 11 oranında artıracak olan 12 yeni yeraltı enerji hattı, hem şehir merkezindeki hem de kırsaldaki aboneleri ciddi şekilde rahatlatacak.
 
Şirket, Şanlıurfa’da 2024 yılı içerisinde tamamlayacağı yeni elektrik dağıtım hatlarıyla mevcut şebekesini yüzde 11 oranında güçlendirmeyi hedefliyor.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonları çerçevesinde hizmet vermeyi sürdüren dağıtım şirketi, sorumluluğundaki 6 il arasında en büyük yatırımını önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa’ya yapıyor.
 
Şirket, yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı toplam 3 milyar 543 milyon TL tutarındaki yatırımların yanısıra ek trafo tesisleri kurmaya başladığı kentte, şimdi de elektrik arzında ciddi rahatlama sağlayacak 12 adet yeraltı enerji nakil hattı kuruyor. Söz konusu hatlar için çalışmalar başlarken, Karaköprü’nün Mehmetçik Mahallesi'ndeki çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı.
 
Karaköprü’ye bağlı Mehmetçik Mahallesi’nde yapımı süren yeni enerji nakil hatları hakkında bilgi veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, 2 ayrı bölgeye 8 kilometre uzunluğunda enerji nakil hattı kurduklarını belirtti.
 
Açıklamalarını sürdüren Obut, "Tesis yapım çalışmalarında önemli bir noktaya geldik. Ekiplerimiz, hava şartlarına aldırmadan büyük bir gayret ve azimle çalışıyor. Bu hatlarda 95 bin metre XLPE kablo çekiyor ve 2 adet MOD-5 trafo merkezi kuruyoruz. Söz konusu yatırım çalışmamız kapsamında Mehmetçik-Ataşehir ve Ataşehir-Devteyşti bağlantılı ring hatları da oluşturuyoruz. Çalışmalarımızı 3 aydan önce tamamlayarak yeraltı enerji nakil hatlarımızı devreye almayı planlıyoruz. Proje tamamlandığında, tüketicilerin enerji ihtiyaçları karşılanarak kesintisiz elektrik tedariki ile ilgili sorunları ciddi biçimde giderilmiş olacak. Yeraltına döşenmekte olan bu hatların yapım maliyeti ise 45 milyon TL." dedi.
 
İl Müdürü Naci Obut, merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçeleri ile kırsallarına elektrik sağlayan 23 enerji nakil hattı bulunduğunu ve buna ek olarak 12 yeni enerji nakil hattı kuracaklarını belirtti.
 
Obut, "Önemli kısmı tamamlanan 2 nakil hattının dışında kalan 10 enerji nakil hattının da tamamlanması ile birlikte Şanlıurfa’daki mevcut kurulu elektrik gücümüz yüzde 11 oranında artacak. Yatırım kapsamında yeraltı enerji nakil hatlarımızın tamamını 2024 yılı içerisinde bitirerek abonelerimize kesintisiz, kayıpsız ve kaliteli elektrik enerjisi verme sözümüzü yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yatırımlarla ilgili gelişmeler hakkında tüketicilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA