• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Savaşın tahrip ettiği Ukrayna altyapısını Türkiye inşa edecek
19 Ağustos 2022 Cuma 08:43

Savaşın tahrip ettiği Ukrayna altyapısını Türkiye inşa edecek

​Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, iki ülke arasında Altyapı İyileştirmeye İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin davetine icabetle, günübirlik bir çalışma ziyareti yapmak üzere gittiği Ukrayna'nın Lviv kentinde Potoçki Sarayı’nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.
 
Görüşmenin ardından Erdoğan, Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres üçlü görüşmeye geçti, daha sonra ortak basın toplantısında konuştu.
 
Erdoğan'ın ziyaretinde "Altyapı İyileştirmeye İlişkin Mutabakat Zaptı" imzaladı
 
Mutabakat zaptını, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, görüşme sonrasında imzaladı.
 
Konu hakkında konuşan Kubrakov, "Türkiye bizim stratejik müttefikimizdir. Rusya tarafından tahrip edilen altyapının yeniden inşasında işbirliği yapmaya istekli oldukları için Türk ortaklarımıza müteşekkiriz. Türk işletmesi, özellikle Zaporizhia ve Kremenchug köprüleri olmak üzere yolların ve köprülerin yapımında geniş deneyime sahiptir ve güvenilir bir ortak olarak kendini kanıtlamıştır. Bu nedenle, ortak yeniden yapılanmanın somut pratik sonuçlarına çok yakında ulaşacağımızı umuyoruz." dedi.
 
Mutabakatla birlikte Türkiye hükümetinin ve inşaat firmalarının belirli geri dönüşüm projeleri geliştirmesinin yanı sıra danışmanlık ve teknik yardım sağlaması bekleniyor.
 
İlk proje olarak, Bucha ve İrpin'i başkente bağlayan Kiev bölgesindeki Romanivka köyündeki köprünün yeniden inşası düşünülüyor.
 
Yakın gelecekte, Türk yatırımlarını belirli projelere çekme mekanizmalarının üzerinde çalışılacağı, yeniden yapılanma konularında ortak bir Ukrayna-Türk çalışma grubu oluşturulacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA