• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHRİN MİLYONLUK YATIRIMI KATORİ OTEL DEVREDİLDİ
01 Şubat 2022 Salı 15:44

ŞEHRİN MİLYONLUK YATIRIMI KATORİ OTEL DEVREDİLDİ

Ülkenin yoğun turizm şehirlerinden Mardin’in Midyat İlçesinde 5 yılı aşkın süre ile kente ve yabancı turistlere hizmet veren ancak bu yılın başında satışa sunulan KATORİ OTEL ve kompleks içindeki ÇİMEN BÜRYAN Alman vatandaşı Ferhat KAVAL tarafından satın

Ülkenin yoğun turizm şehirlerinden Mardin’in Midyat İlçesinde 5 yılı aşkın süre ile kente ve yabancı turistlere hizmet veren ancak bu yılın başında satışa sunulan KATORİ OTEL ve kompleks içindeki ÇİMEN BÜRYAN Alman vatandaşı Ferhat KAVAL tarafından satın alındı.

Satışının ardından KATORİ OTEL‘de devir teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan İş Adamı Mahsum BİLKAY, “Güzide şehrimize kazandırdığımız bu eşsiz oteli şimdi de ülkemiz için bir değere ve yatırıma dönüşecek şekilde devrediyoruz. Hem ülkemiz, hem şehrimiz adına gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Midyat‘taki Otel binasında düzenlenen tören öncesi İş Adamı Mahsum BİLKAY'a, ŞAHİN BİLKAY LTD ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat KAVAL tarafından plaket verildi. Daha sonra tören devir teslim törenine geçildi. Törene ŞAHİN BİLKAY LTD ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı FERHAT KAVAL ve Şirket Vekili Avukat İzzettin ACAR, Katori Otel Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Adamı Mahsum BİLKAY ile KATORİ OTEL müdürü Orhan YAVUZ ve otel çalışanları katıldı.

Törende ilk olarak KATORİ OTEL Müdürü Orhan YAVUZ konuştu.

YAVUZ, devrin her iki taraf için hayırlı olmasını diledi. Kürsüye gelerek konuşmasını yapan

MAHSUM BİLKAY ise şunları söyledi:

BİLKAY : ŞEHRİMİZİN YENİ VİZYONUNA YAKIŞIR YENİ HİZMETLER İÇİN KOŞUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Değerli arkadaşlar, dostlarım, kardeşlerim....

Memleketim Midyat için 30 yıldır bir yolculuğa çıktım. Yoğun emeklerimizin sonucu bu kıymetli eseri şehrimize kazandırdık. Sizlerle beraber, çalıştık, yorulduk ve şimdide sizler Değerli Başkanımız Ferhat Bey ile devam edeceğiniz için aranızdan ayrılıyorum. Sadece bu binadan ayrılıyorum. Yine sizin arkadaşınız, dostunuzum. Ben 5 yıl evvel de Turizm dünyasına adım attım. Benim iş dünyasında oturup sohbet ettiğim çok az insan vardır. İçimde bir burukluk var böyle bir ortamdan ayrıldığım için ama... Yeni dostlar bulmak zor bundan sonra. Onun için eski dostlarla gene dostluğumu devam ettirmek istiyorum. Bildiğiniz üzere otelimizin satışını bu yılın başında kıymetli halkımıza açıkladık. Artık bu kıymetli eserin sahibi Alman vatandaşı, ama yine bu şehrin evladı olan FERHAT KAVAL olmuştur. Ben bu eşsiz değeri bu güne kadar salimen getirdim ve Genç İş adamına sizin huzurunuzda teslim ediyorum. Dilerim Ferhat Kardeşim daha da büyüterek devam ettirecek ve ben de onunla iftihar edeceğim. Bu kıymetli hizmeti bırakıp başka hizmetler için koşuşturmaya niyetlenmek bizim için hiç kolay olmadı. Ancak, ülkemizin yurtdışından gelen yatırımcılara kucak açması gerektiği inancıyla ve ülkemize katma değer sağlamak adına Otel ve müştemilatının satışına karar verdik. Temenni ediyorum, bizler başka alanlarda ve hizmetlerle şehrimize daha da faydalı olmaya çalışırken, bu kıymetli çalışmalarımızı Ferhat bey de kendi gayretleri ile daha da ileri noktalara taşıyacaktır.

FERHAT KAVAL, şahsi ve şirket vekili Avukat İzzettin ACAR aracılığıyla yaptığı açıklamada: ŞİMDİ BÜYÜK HİZMETLERİ İFA SIRASI VE YILDIZLARA ULAŞMA GÖREVİ BİZDE Alman vatandaşı İş Adamı Ferhat KAVAL, vekili ile birlikte çıktığı kürsüde kısa bir selamlaşmanın ardından, kürsüyü Avukat İzzettin ACAR’a bıraktı. Şirket vekili Acar ise şunları kaydetti:

Değerli Alman İş adamı ile birlikte Medeniyetler Beşiği Kadim şehrimizin bu kıymetli eserini devralmanın sevinci ile çarpan yüreğimiz, bize bu fırsatı sundukları için kıymetli devlet büyüklerimize, başta sayın Belediye Başkanı Veysi ŞAHİN beyefendiye, diğer mülki ve idari amirlerimize ve kıymetli Midyat halkına minnet ve şükran borcu ile de dolup taşmaktadır. Ferhat Bey, dinler ve diller kenti coğrafyamızın kadim değerlerinden ve Alicenap Yezidi ailelerinden yurt dışına göç eden bir ailenin kıymetşinas bir evladı olup, yüreği memleket hasreti ile sürekli çarpmıştır. Nihayet yakın bir tarihte satışa sunulan bu devir konusu OTEL ve müştemilatının alımı vesilesiyle hem ülkesine bir hizmet ve yatırım imkanı, hem de bağlarını güçlendirme fırsatına kavuşmuştur. Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bey, şimdiden Türkçe öğrenmeye başlamıştır. Sayın Başkanımız ilerleyen süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı başvurusu için de bizleri yetkilendirmiştir. Ferhat Bey, şehrimiz ile ilgili yapmış olduğumuz yatırım ve yeni hizmetler konulu bir değerlendirmede, “Ülkem, bayrağım ve milletim söz konusu ise biz her şeyimizle varız. Bizler bu hizmet bayrağını büyük bir onurla taşıyacağımıza inanıyoruz. Otelimiz için bir yıldız daha aldıktan sonra, Şehrimize ve vizyonuna yakışır hizmetlerimiz ile bayrağı daha da yükseğe taşıyacağız. Devlet büyüklerimizin destek ve katkıları ile yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

ŞİMDİ BÜYÜK HİZMETLERİ İFA SIRASI VE YILDIZLARA ULAŞMA GÖREVİ BİZDE. Bu yolculuğumuzu da hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz.

1-137.jpg

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA