• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Mardin’de başladı
10 Kasım 2022 Perşembe 07:57

Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Mardin’de başladı

Artuklu Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin Genç Akademisyenleri TLÇK çalışmaları kapsamında Mardin’de buluştu.
Artuklu Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin Genç Akademisyenleri TLÇK çalışmaları kapsamında Mardin’de buluştu.
 
İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından 11 yıldır düzenlenen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), bu yıl Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kadim Akademi’nin destekleriyle Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde Mardin’de yapılıyor.
 
Kongre, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açış programı ile başladı.
 
Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongreye Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İlim Kültür Eğitim vakfı yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Lütfi SUNAR, İlmi Etüdler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Macit, Kadim Akademi Başkanı Doç. Dr. Ziya Polat, Sivil Toplum temsilcileri, ülke genelinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, her çalışmalarının doğrudan ya da dolaylı gençleri muhatap aldığını ifade etti.
 
"Kendi seçeneklerimizi gençlerimize sunabilen bir bilim süreci inşa etmek için çalışıyoruz"
 
Gençlerin kongreye gösterdiği ilginin kendisi memnun ettiğini söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kongrenin içeriğiyle aslında gençlere hitap ediyor olması nedeniyle bu genç katılımın çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenleri olarak kuruldukları 2010’lu yılların ilk yarısında kurdukları Kadim akademi ile o yıllardan itibaren gençlere dayatılan zihinsel ve kültürel sömürülere karşı bir arayış içerisinde olduklarını anlatan Özcoşar, kendi coğrafyamız için değer üreten, kendi seçeneklerini kendi gençlerine sunabilen bir süreç inşa etmek istediklerini söyledi.
 
"Özgür, özgün ve özne olan bir akademik anlayış oluşturmak istiyoruz"
 
Özcoşar, aklı selim, kalbi selim, zevki selim bilim insanları yetiştirmek ve özgür, özgün ve özne konumundaki bir akademiyi anlayışı oluşturmak idealinde olduklarını ve Ahlak Bilgi Üretim kavramları merkezinde ilgili herkesle iş birliği yaparak çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu programın Mardin’de ve üniversitelerinde gerçekleştirilmesinde emek veren Mardin Büyükşehir Belediyesi, İLEM ve Kadim Akademiye teşekkür etti.
 
Konuşmasında İlmi Etüdler Derneği ile ilgili bilgiler veren İlmi Etüdler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Macit, nitelikli ilim insanları yetiştirilmesi, yetişen nitelikli ilim insanlarının bulunduğu üniversitelere katkı veren alim topluluklar oluşturması, bu alim topluluklarının bilgi üretimlerini gerçekleştirmesi ve üretilen bilginin insanlık yararına kullanılması ve bu bilginin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını kaydetti.
 
Adil bir toplumun ve dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla 20 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Macit, Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresinin bu amaçları gerçekleştirmek için önemli bir yol kat ettiğini belirtti.
 
Kongrenin, Türkiye’nin farklı illerinde çalışmalarını yürüten genç araştırmacı ve akademisyenlerin Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), açış programı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın yönettiği ‘Yükseköğretimin Bugünü ve Yarını’ paneliyle sona erdi.
 
Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi 3 gün devam edecek.
 
Kongre Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde Edebiyat Fakültesinde Kasımiye, Nisibis ve Zinciriye salonlarında 3 gün boyunca gerçekleştirilecek 26 oturumla devam edecek.
 
Ülke genelinden kongreye katılımda bulunan araştırmacı ve akademisyenler toplam 107 bildiri sunacak. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA