Türkiye’nin Turizm Lokomotiflerinden Biri MAÜ Oldu
Türkiye’de bölgesel turizm ve yerel gastronomi alanında uluslararası tarifleri inovatif yaklaşımlarla dünyaya tanıtma becerisi kazandıracak olan pilot uygulamada, Mardin Artuklu Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi olmak üzere 7 üniversite yer aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında pilot uygulamanın başarısına bağlı olarak protokol kapsamına yeni üniversitelerin dâhil edilmesinin planlandığı bildirildi.
İmzalanan protokol ile birlikte Bölgenin turizm ve gastronomi potansiyelinin akademik düzeyde destekleneceği ve MAÜ’yü uluslararası turizm eğitimi alanında bir marka haline getireceği bildirildi.
Protokol çerçevesinde, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Turizm ve Gastronomi alanında verilen eğitimler %100 İngilizce olacak. Öğrenciler ikinci yabancı dil olarak Rusça, Çince veya Arapça dillerinden birini zorunlu olarak öğrenecek. Ayrıca, birinci sınıftan itibaren sektörde ücretli staj yapma imkânı da sağlanacak. Bu yenilikler, öğrencilere hem uluslararası bir vizyon kazandıracak hem de sektöre hazır profesyoneller olarak mezun olmalarını sağlayacak.
Bölgenin tarihi ve kültürel mirasını akademik bir perspektifle geleceğe taşımak ve turizm sektöründe lider bireyler yetiştirmeye yönelik imzalanan Protokol’ün kapsamı konusunda açıklamalarda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özçoşar,
“İmzalanan Protokol, hem öğrencilerimizin uluslararası standartlarda eğitim almasını hem de Mardin’in turizm ve gastronomi zenginliklerinin dünya çapında tanıtılmasını sağlayacak.
Yeni eğitim modeli kapsamında öğrenciler, bölgenin zengin turizm potansiyeli ve gastronomik mirası ile uygulamalı deneyimler kazanacak. Yöresel mutfak kültürü, öğrenci projeleri ve uygulamalı dersler ile yeniden ele alınarak uluslararası standartlara taşınacak. Öğrenciler, yerel tarifleri inovatif yaklaşımlarla dünyaya tanıtma becerisi geliştirecek.” Dedi.
Akademisyenler ve sektör temsilcilerinin sağlayacağı mesleki danışmanlık desteği ile öğrencilerin , mezuniyet öncesinde sektöre hazır ve yetkin bireyler haline geleceğini vurgulayan Özcoşar, yenilikçi eğitim modeli ile Mardin’in turizm ve gastronomi alanında uluslararası bir marka olmasına katkı sunacağını ifade etti.
Turizm eğitiminde yeni bir dönem için kolları sıvadıklarını belirten Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, nitelikli akademik kadrosu, akredite programları ve uygulamalı eğitim fırsatları ile turizm ve gastronomi eğitiminde bölgesel ve ulusal kalkınmayı destekleyen bir merkez haline geleceğinin altını çizdi.
Mardin’in tarihî ve kültürel zenginlikleriyle bütünleşen bu vizyon, hem üniversite-saha iş birliklerini güçlendirecek hem de bölgeye değer katacak. Turizm sektörünün gelecekteki liderlerini yetiştiren Mardin Artuklu Üniversitesi, bölgenin kalkınmasına ve uluslararası tanınırlığına güçlü bir ivme kazandırmaya devam edecek.
- Boncuklu Tarla Buluntuları İle Tarih Yeniden Şekilleniyor
- Midyatlı Binbaşı Adnan Deniz, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti
- Ömerli Belediyesi’nin şehri yeniden inşa ve imar etmesi yüzleri güldürüyor
- Türkiye’nin Turizm Lokomotiflerinden Biri MAÜ Oldu
- KAYMAKAMI ÖZDEMİR, BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
Midyat’ta Sinema ve Kütüphane Günleri
Akın Akın Midyat'a geliyorlar
ÖMERLİ'NİN MAHSARTE TÜM RENKLERİ, GÜZELLİKLERİ, EL SANATLARI, YÖRESEL ÜRÜNLERİ, TARİHİ SOKAKLARI
Ömerli Belediyesi ev spor kompleksinin inşaatına başladı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA