• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlardan uyarı: Sağlık açısından klima bakımı çok önemli
22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:26

Uzmanlardan uyarı: Sağlık açısından klima bakımı çok önemli

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle klima kullanımı çoğaldı. Klimaların yıllık bakım ve kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle klima kullanımı çoğaldı. Klimaların yıllık bakım ve kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
 
Klimalarda uzun yıllar ilk günkü kalitesi ile çalışmasını sağlamak ve ortam havasını temiz tutmak için yetkin kişiler tarafından yılda en az bir defa ilaçlı klima bakımını yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bakımı yapılmayan klimaların sağlığa zarar verdiğini söyledi.
 
Hava sıcaklıklarının artmasıyla klima kullanım süresinin arttığına dikkat çeken uzmanlar, uzun süre bakımı yapılmayan klimaların enerji tüketimini artırmasıyla beraber hastalık yaydığına dikkat çektiler.
 
Uzun süre bakımı yapılmayan klimaların solunum yoluyla alınan kirli havadan dolayı hastalıklara davetiye çıkardığını ifade eden klima bakım ustası Ahmet Beştaş, İLKHA mikrofonuna konuşarak klima bakının önemini anlatarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.  
 
"Sağlık açısından klima bakımı çok önemli"
 
Hava sıcaklıklarının artmasıyla klima kullanım süresinin arttığına dikkat çeken klima bakım ustası Beştaş, "Klima ortamındaki havayı emdikten sonra soğutup tekrar ortama verdiği için insan sağlığı açısından önem arz etmektedir. Sağlıklı bir ortamda serinlemek isteyen vatandaşlar zamanında bakım yapmalarını öneriyoruz. Vatandaş klima bakım ücretine ticari gözle bakmaması lazım. Sağlıklı bir ortamda klima kullanmak isteyen vatandaşlar, özellikle kullanım süresine bağlı olarak 6 ayda veya yılda bir olmak üzere klima bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Klima petekleri tıkandığı zaman elektik tüketimi artar"
 
Bakımı yapılmayan klimaların enerji tüketimini artırmasıyla birlikte insan sağlığını da olumsuz etkilediğini ifade eden Beştaş, konuşmasıyla şöyle devam etti:
 
"Servisler ilaçlı olarak klimanın bütün bakımını yaptıktan vatandaşta klimaların ön tarafında ya da bazı klimalarda üst kısımlarında bulunan ön filtreleri belli aralıklarla çıkarıp temizlemesi gerekiyor. Klima bakımı yapıldıktan sonra insan önce sağlığı korunarak sağlıklı bir ortamda serinlenmiş olur ve enerji tüketiminde tasarruf etmiş olur. Çünkü klima petekleri tıkandığı zaman elektik tüketimi artmaktadır. Özellikle klimaların çok sık kullanıldığı hastaneler, oteller ve toplu yaşam alanlarının bulunduğu yerlerde zamanında bakım yapılmaması durumunda lejyoner denilen bir hastalığın meydana geldiği gözlenmektedir ve bu Sağlık Bakanlığı tarafından da tespit edilmiştir."
 
"Bakımı yapılmayan klimalar hastalık yayıyor"
 
Uzun süre bakımı yapılmayan klimalarda oluşan lejyoner hastalığının akciğerde belirli hastalıklara neden olduğuna dikkat çeken Beştaş, "Bu yüzden sağlıklı bir ortamda klima kullanmak istiyorsak, klima bakımlarını düzenli bir şekilde yapılması önem arz etmektedir." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA