• Mardin23 °C
  • Diyarbakır27 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akkoyun, GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları Açılışına Katıldı
29 Haziran 2024 Cumartesi 01:08

Vali Akkoyun, GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları Açılışına Katıldı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Engelsiz Spor Okulları Projesinin açılışına katıldı.

Artuklu Spor Salonunda yapılan açılış, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kortej yürüyüşünden sonra çeşitli spor branşlarında gösteriler düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Vali Akkoyun, Mardin’de tüm kamu kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde çocukları ve gençler için sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiğini söyledi.

Uluslararası spor organizasyonlarında ülkemizin başarılarının ve spor alanında marka değerinin artması adına sporcu alt yapısı oluşturmanın önem arz ettiğini vurgulayan Vali Akkoyun şöyle konuştu;

"Bizler de sporu tabana yayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu vesile ile “Gençlik Spor Bakanlığı Spor Okulları"nda ve "Gençlik ve Spor Bakanlığı Engelsiz Spor Okulları"nda özel gereksinimli çocuklarımızın ve gençlerimizin spor bilinci kazanmalarını, sosyalleşmelerini, güzel vakit geçirmelerini, sporla tanışmalarını ve sporun bir yaşam biçimi haline gelmesini yürekten arzuluyoruz. Bu yaz Mardin'de çocuklarımız ve gençlerimiz sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerle kendi potansiyelinin farkına varıp yeteneklerini geliştirerek dolu dolu bir yaz tatili geçirme fırsatı bulacak inşallah."

2002'DE MARDİN'DE  171 OLAN SPORCU SAYISI 81.112'YE ÇIKTI

Konuşmasında ülkemizdeki ve Mardin'de spor yatırımlarına değinen Vali Tuncay Akkoyun, yıllara göre yaşanan gelişmeleri rakamlarla açıkladı.

Vali Akkoyun; "Ülkemiz son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sanayiden tarıma, enerjiden ulaşıma, eğitimden sanata, sağlıktan spora birçok alanda önemli gelişmeler ve ilerlemeler kat etmektedir. Bu kapsamda ülkemizde olduğu gibi Mardin'imizde de gençlik ve spor alanında meydana gelen gelişme ve ilerlemeleri daha iyi anlayabilmemiz açısından siz kıymetli hemşehrilerimle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. Lisanslı Sporcu Sayısı 2002 yılında 172 iken, 2024 yılında 81.112 yükselmiştir. Tesis Sayıları 2002 yılında 6 iken, 2024 yılında 76'ya çıkarılmıştır. Antrenör sayımız 2002 yılında 13 iken 2024 yılında 328'e çıkarılmıştır. 2002 yılında Mardin'imizde 1 Gençlik Merkezi varken bugün ilçelerimiz dahil 9 Gençlik Merkezimiz gençlerimize hizmet vermektedir. 2002 yılında Gençlik Merkezlerimizde 250 kayıtlı öğrenci varken bugün 73.587 evladımız devletimizin imkânlarından istifade etmektedir. 2002 yılında ilimizde 2 Milli Sporcu varken bugün Devletimizin sunduğu imkânlarla keşfedilen Mardinli 43 kardeşimiz uluslararası arenada ülkemizi gururlandırmaktadır. EURO2024 ’te mücadele eden A Milli Takımımıza Mardin’den alkışlar gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacakları Avusturya ve diğer maçlarda yürekten başarılar diliyoruz. İnşallah yolun sonu final ve kupa olsun diyoruz. Gençlik Yaz Okullarımızda nice yetenekli gençlerimizin yetişmesine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Programa ayrıca; Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri, Spor Kulüpleri Yöneticileri ve sporcular katıldı.

whatsapp-image-2024-06-29-at-00.30.32.jpeg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA