• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Demirtaş: “Mardin için gecemizi gündüzümüze katıyoruz”
21 Nisan 2022 Perşembe 12:56

Vali Demirtaş: “Mardin için gecemizi gündüzümüze katıyoruz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Derik ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı boyunca her gün ilçe kaymakamlıkları ve İlçe Belediyelerinin destekleriyle düzenlenen iftar programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden Vali Demirtaş, bu çerçevede eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Derik ilçesinde vatandaşlarla bir iftar sofrasında buluşarak oruçlarını açtı.

Derik Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa; Vali Demirtaş’ın yanı sıra eşi Beyhan Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile başlayan programda konuşan Vali Demirtaş, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verirken 2022 yılında yapılması planlanan yatırımları anlattı.

Göreve geldikleri günden beri Mardin için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirten Vali Demirtaş, bu sene daha güzel işlerin altına imza atacaklarını vurguladı.

“Pandemi günlerini geride bıraktık”

Pandemi nedeniyle iki yıldır vatandaşlarla bir araya gelemediklerini belirten Vali Demirtaş, “Şimdi çok şükür pandemi günlerini geri de bıraktık. İftarlarımızda, sahurlarımızda ve ramazanlarımızda bir aradayız. Cumalara, teravihlere bile gidemedik. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bize yaklaşık 1 Milyona yakın aşı gönderildi. 450 bin vatandaşımız aşı oldu. Önce cenabı Allah’ın sayesinde bu aşıların, sağlık teşkilatımızın ve hastanelerimizin sayesinde bu pandemiyi geride bıraktık. Çok şükür bugün eğer sağlıklıysak önce cenabı Allah’ın sayesinde sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın bize göstermiş olduğu ilgi ve alakası sayesinde çok şükür ayaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

“İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne varsa bizim Derik’te o olacak”

Yaklaşık 21 aydır Mardin’de hizmet ettiklerini dile getirerek 2022 yılında Derik ilçesinde yapılması planlanan yatırımlara değinen Vali Demirtaş, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sene Allah nasip ederse sizlere; bir gençlik merkezi yapacağız. İhalesi yapıldı. Yine eski kaymakamlık binamızın ihalesi yapıldı. Bunun restore ediyoruz, bakım onarımını yapacağız. Burası inşallah kadın kardeşlerimiz için kadın merkezi olarak kullanmamıza nasip olacak. Yakın zamanda inşallah onu da bitireceğiz. 330 dükkanımızın sokak sağlıklaştırmasını yapacağız. Bununda ihalesi yapıldı. Çok modern bir kapalı Pazar Yeri yapacağız. Bundan sonra pazarcılarımız geldiği zaman orada güneşin, yağmurun altında kalmayacaklar. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne varsa inşallah bizim Derik’te o olacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Derik’te kırsal kesimde asfaltlama çalışmasına çok ağırlık vereceğiz. Derik’te bir kere hiçbir yerde asfalt problemi kalmayacak. Allah nasip ederse Derik’in her tarafını asfaltlayacağız. Hiçbir çukur, toprak, stabilize yer kalmayacak. İnşallah her tarafı asfaltlayacağız. Bayramdan sonra Allah’ta nasip ederse Derik’te asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Bir tane tekstil fabrikası kuruyoruz. Malumunuz ilçe kaymakamlığımız bugün ihalesini yaptı. Çalışmaları başlıyor. Yeni yatırım alanları oluşturacağız. Yeter ki Derikli kardeşlerimiz, gençlerimiz çalışsınlar. Bizim onlara yeni iş alanları açmamız boynumuzun borcudur. Hiç kimsenin endişesi olmasın. 75 yataklı bir devlet hastanesi yapıyoruz. Kızıltepe’ye Mardin’e Diyarbakır’a gitmeyeceksiniz kendi evlerinizin yanı başındaki hastanede inşallah muayene, tedavi olacaksınız. Bu sene sizlere yaklaşık 70 bin zeytin fidanı dağıttık. Kısmet olursa 25 bin adet daha geliyor. Derik’te yeni bir zeytin ovası oluşturacağız. Bu sene Allah kısmet ederse hem milletvekillerimiz, siyasilerimiz ilgileniyor hem il başkanımız bu konu ciddi bir çaba sarf ediyor. Doğalgazın getirilmesiyle ilgili bir gayretimiz var. İnşallah yakın bir zamanda bu müjdeyi sizlere vereceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yeter ki birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olalım. Kardeş olduğumuzu unutmayalım.”

Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır’da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Yenilen iftar yemeğin ardından Vali Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından 45 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Program seslendirilen ilahiler, çocuk etkinlikleri ve edilen duaların ardından son buldu.

whatsapp-image-2022-04-21-at-12.00.13-pm-(1).jpeg
 

Bu haber toplam 315 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA