Yaman: “Hemşehrilerimi, TKDK’ya proje sunmaya davet ediyorum”
Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Dünyanın en verimli toprağı Mezopotamya Ovası’nda tarımsal kalkınmayı en üst seviyeye çıkarmak için her zaman çiftçilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz”
Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığını faaliyete geçirerek misyonunu hat safhaya getirdiklerini ve alanda meyvelerini almaya başladıklarını aktaran Yaman, “Mardin bir hizmet şehri olmakla beraber önemli bir tarım şehridir aynı zamanda. Dünyanın en verimli bulguru, mercimeği ve zeytini şehrimizde yetiştiriliyor. Bu bağlamda tarımsal faaliyetlerin destek olmak belediyemizin önemli görevlerinden birisidir.” diye konuştu.
Yapılan çalışmaların detaylarını paylaşan Yaman, şunları söyledi: “ Yeni sıvat ve göletlerin yapımına başladık. İlimizin önemli tarım ürünlerinden olan Derik zeytini popülasyonunu artırmak için çalışmaları hızlandırdık. Böylelikle Derik, eskiden olduğu gibi yine zeytinin merkezi olacak. Bal üreticilerine 3 bin kovan dağıttık. Bunun yanında meyve bahçeleri çalışması, hindi dağıtımı, çayır ve mera alanlarının ıslahı, ahır ve barınaklara dezenfektan malzeme dağıtımı, çilek yetiştiriciliği, organik tarım, fide dağıtımı, sera bahçeleri ve fıstık ağacı dağıtımı gibi projelerin startını verdik.”
“Hemşehrilerimi, TKDK’ya proje sunmaya davet ediyorum”
Vatandaşları 3. Başvuru çağrı ilanına başvurmaya davet eden Yaman, “Kırsal kalkınma alanında süt üretimden, besiciliğe, kırsal turizmden yenilenebilir enerjiye kadar çok önemli alanlarda hibe desteği veren TKDK, çıkmış olduğu 3. başvuru çağrı ilanı kapsamında proje kabullerine 12 Şubat itibari ile başlamıştır. Hemşerilerimizi bu alanlarda TKDK’ya proje sunmaya davet ediyorum. Ne kadar çok proje üretirseniz o kadar çok destek alırsınız. Hayvancılık alanında ki projelerin yüzde 70’ini, hayvancılık dışındaki yatırımlar da ise yüzde 55’ini TKDK karşılayacak” diye konuştu.
Çelik ise, yaptığı bilgilendirmede, ‘IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı’ kapsamında proje başvuru ve kabul işlemleri 12 Şubat 2018 tarihi itibariyle başladığını kaydetti.
Çağrı ilanı kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörlerinin başvuru yapabileceklerini aktaran Çelik, başvuru tarihleri hakkında şunları kaydetti: “Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başvuruları 12 Şubat’ta başladı. Başvuruların son teslim tarihi 15 Mart 2018. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar başvuruları, 1 Mart2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 02.04.2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 05.04.2018 saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.”
IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı döneminin toplam bütçesinin yaklaşık 251 milyon Avro olduğunu belirten Çelik, tarımsal kalkınma için çiftçileri başvuru yapmaya davet etti.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA