• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz Kuran kursları ile camiler çocuklarla şenleniyor
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:34

Yaz Kur'an kursları ile camiler çocuklarla şenleniyor

1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarıyla camiler, çocuk sesleri ile şenlenmeye devam ediyor. Camilere giden çocuklar, dini bilgiler yanında çeşitli aktivitelerle eğleniyorlar.
1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarıyla camiler, çocuk sesleri ile şenlenmeye devam ediyor. Camilere giden çocuklar, dini bilgiler yanında çeşitli aktivitelerle eğleniyorlar. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Cizre'deki tüm camilerde binlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.
 
Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştiriliyor. Yaz Kur'an kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi, dini bilgiler, ilmihal bilgilerinin yanı sıra kısa sure ve dualarla birlikte vakit namazlarının nasıl kılınacağı öğretiliyor.
 
Kurs öğrencilerine ücretsiz "Dinimi Öğreniyorum" ders kitabı ve "Etkinlik Kitabı" dağıtılarak çocukların manevi gelişimine katkı sağlanıyor. Çeşitli etkinliklerle öğrenciler dini bilgilerin yanında da güzel vakit geçiriyor.
 
Cizre Meydan Başı Camisine gelen çocuklar, yaz Kur’an kursu için camilere geldiklerini ve Kur'an öğrendikleri için mutlu olduklarını belirtti.
 
Umeyr Diri, "Yaz tatilinin başlamasıyla her sabah camiye geliyorum,  Camimiz çok güzel. Burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Bununla beraber nasıl ibadet edeceğimizi öğretiyorlar. Tatilden sonrada her gün camiye geleceğim." dedi.
 
Ömer Girasun, "Camiye gelip Kur'an-ı Kerim okuyup öğreniyoruz. Yardımlaşmayı, ibadet etmeyi, dinimizin gerekliklerini öğrenerek eğleniyoruz. Burada arkadaşlarımla kaynaşıyoruz. Burada Kur'an-ı Kerim öğrendikten sonra hafız olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
 
Yaz Kur'an kurslarına ilk günden devam ettiğini söyleyen Miraç Tuza,  "Burada dinimi öğreniyorum, arkadaşlarımla kaynaşıyoruz, burada çok güzel etkinlikler yapıp eğleniyoruz. Hafız olmak istiyorum. Camimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum." diye ekledi.
 
Çocukların  camileri şenlendirdiğini söyleyen Kura'n Kursu Öğreticisi Mustafa Akın, "Okulların bitmesiyle camilerimizde yaz Kur'an kursu başladı. Yaz Kur'an kurslarıyla camilerimiz çocuklarımızla şenleniyor. Yaz Kur'an  kursunda öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim okumayı ve dini bilgiler derslerini öğretmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle onlara cami adabını, İslam ahlakını, vakit namazlarının nasıl kılındığını çocuklarımız öğretiyoruz. Çocuklarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Camilerimizde dolan çocuklarımız cami ahlakını öğreniyorlar. Kurslarda çocuklarımıza farklı etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Yaz Kur'an kurslarımız bittikten sonra da camilerde kurslarımız devam edecektir." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA