• Mardin18 °C
  • Diyarbakır10 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için normalleşme gerekli ve zorunludur
23 Ocak 2021 Cumartesi 11:23

Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için normalleşme gerekli ve zorunludur

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, Coronavirus (Covid-19) salgını gölgesinde geçen 2020-2021 eğitim-öğretim yılı birinci dönemine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Eğitim-öğretim yılı birinci döneminin eğitimde her geçen gün telafisi daha da zor olacak kayıplar oluşturarak tamamlandığı belirtilen açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından en fazla etkilenen alanlardan birinin de eğitim-öğretim olduğu ifade edildi.
 
Yüz yüze eğitime ara verilmesi gibi, salgınla mücadele konusunda alınması zorunlu ve kaçınılmaz kararların eğitim-öğretimin her aşaması ve kademesine telafisi zor zararlar verdiği, hâlâ da vermeye devam ettiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
 
“Bu süreçte oluşan öğrenme kayıplarının telafisi, yüz yüze eğitime geçilebilmesi için normalleşme gerekli ve zorunludur. Salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararlar zamanında alınmalı, süreç içerisinde alınan farklı kararlar eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmamalıdır. İkinci dönem bu tür kararsızlıklara ve çelişkilere düşülmemelidir. Bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare hâlinde olması, merkez ve taşra teşkilatları arasında güçlü koordinasyon kurması zorunludur.”
 
“Öğretmen ataması yapılmalı, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli”
 
Uzaktan eğitimin öğretmenlerin fedakârlıklarıyla icra edildiğine değinilen açıklamada, “Bu süreçte eğitim-öğretim, TRT EBA kanalları ve EBA platformu başta olmak üzere uzaktan eğitim araçlarıyla sürdürülmüştür. Ancak canlı ders veya EBA TV erişiminde bölgesel ve yöresel eşitsizlikler ile aynı eğitim kurumundaki öğrenciler arasında dahi var olan eşitsiz derse katılım imkânları, merkezî planlamanın göremediği sonuçlar üretmiştir. Öğrenme kayıplarının telafisi için şimdiden planlama yapılmalıdır. Ertelenen sınavlarda belirsizlik giderilmelidir. Eğitim çalışanlarının yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. En az 60 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Haklarımızı koruyacak ve geliştirecek içerikte bir meslek kanunu artık çıkarılmalıdır.” denildi.
 
“Okullar yüz yüze eğitime hazır hale getirilmeli”
 
Okulların yüz yüze eğitime hazır hâle getirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
 
“Tatil döneminde bazı ivedi adımların atılması zorunludur. Bu çerçevede okulların yüz yüze eğitime hazır hâle getirilmesi ekseninde okullara bütçe/ödenek tahsisi yapılmalı, okullarda güvenlik önlemleri artırılmalıdır. Öğrenme kayıplarının hızlı bir şekilde tespiti ve giderilmesi için ilave kurs/ders imkânları getirilmeli, istekleri dâhilinde aşılamada öğretmenlere öncelik verilmelidir. Unvan değişikliği sınavları başta olmak üzere ertelenen sınavlar bir an önce gerçekleştirilmeli, salgın sürecinde ortaya çıkan özlük hakları kayıplarını telafi edecek, yüz yüze eğitime ara verilmesi hâllerine ilişkin toplu sözleşme hükmünü eksiksiz hayata geçirecek somut düzenlemeler yapılmalıdır.”(İLKHA)
Bu haber toplam 471 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat’ta, Öğretmenlere Özel Tiyatro Etkinliği
  • MBB Aşevi Hizmete Başladı
  • Başkan Şahin’den Müjde!
  • Kaymakamı Özdemir, Sivrice Köyü Okulu öğrencilerini ziyaret etti
  • MARDİN'DE BÜYÜK ASFALT HAMLESİ
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA