• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ziraat Fakültesi İdilde kaldı, halk teşekkür etti
05 Ağustos 2024 Pazartesi 10:23

Ziraat Fakültesi İdil'de kaldı, halk teşekkür etti

Şırnak Üniversitesi tarafından İdil ilçesinde bulunan Ziraat Fakültesi'nin merkeze taşıma kararı, halk tarafından tepki ile karşılanmıştı. Verilen tepki sonrası, fakültenin ,idil ilçesinde kalmasına karar verildi.
Şırnak Üniversitesi tarafından İdil ilçesinde bulunan Ziraat Fakültesi'nin merkeze taşıma kararı, halk tarafından tepki ile karşılanmıştı. Verilen tepki sonrası, fakültenin ,idil ilçesinde kalmasına karar verildi.
 
Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü, İdil Ziraat Fakültesi’nin fiziki alt yapısı, derslikleri ve barınma gibi sorunlardan dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçici olarak üniversitenin ana kampüsünde faaliyetlerine devam edeceğini açıklamıştı. Verilen karar sonrası ilçe sakinleri, karara tepki göstererek Ziraat Fakültesine kadar yürüyüp, oturma eylemi yapmıştı. Yapılan eylemler ve girişimler neticesinde Üniversite yönetimi ziraat fakültesinin İdilde kalacağını açıkladı.
 
Verilen karar sonrası İdil halkı basın açıklaması düzenleyerek, ilgili kişi ve kurumlara teşekkür etti. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen İdilliler adına basın açıklamasını Ahmet Yağan okudu.
 
Okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Şırnak Üniversitesi Rektörü ve senatonun İdil'de bulunan ziraat fakültesinin Şırnak merkez kampüse taşınma kararı almıştı. İdil halkının tepkileri ve eylemleri sonucu Şırnak Milletvekilimiz Şırnak sevdalısı Sayın Arslan Tatar'ın girişimleri sonucu yaptığı görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve oğlu Sayın Necmeddin Bilal ERDOĞAN, YÖK başkanımız Prof. Dr. Erol ÖZVAR’, Sayın Şırnak Valimiz Cevdet Atay, İdil kaymakamımız Sayın Anıl Adıgüzel ile diğer devlet büyüklerimizle yaptıkları olumlu görüşmeler neticesinde Ziraat Fakültesinin İdilde eğitim öğretimine devam edeceği müjdesini vermişlerdir. Ve aynı zamanda Gaziantep HÜDA PAR Milletvekili hemşerimiz Sayın Şehzade Demir'in de bu süreçte verdiği azmi desteklerinden dolayı kendilerine ayrı ayrı hasetten İdil halkı adına teşekkür ederiz. Verdiğimiz sözlerin arkasında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Sayın milletvekilim idil halkı adına sizlerden talebimiz Şırnak Üniversitesi senatonun aldığı ziraat fakültesini taşıma kararının iptal edilmesi, ziraat fakültemizin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, Ziraat fakültesi akademik kadrosun idil de ikamet edip öğrencilerle ilgilenmesini, daha önce taşınan laboratuvarların idil ziraat fakültesine geri getirilmesini ve 2025 yılı yatırım programına alınması gerekli girişimlerin derhal yapılması talebimizdir.   Bu süreçte duyarlılık gösterip bizi destekleyen Sayın Şırnak Valimiz Cevdet Atay'a, Sayın İlçe Kaymakamımız Anıl Adıgüzel'e, İdil Ziraat Odası Başkanlığına, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığına, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası temsilciliğine, siyasi parti ilçe başkanlarına, Şırnak Barosuna, İdil eğitim camiasına, İdil sağlık camiasına, İdil halkımıza, basınımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza, çiftçilerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarımıza, bu işe gönül verip emek harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA