• Mardin19 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman17 °C
  • Şırnak14 °C
  • İstanbul11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fas Kralı 653 mahkumu affetti
21 Ağustos 2023 Pazartesi 08:57

Fas Kralı 653 mahkumu affetti

Fas Kralı 6. Muhammed'in, 653 mahkum ve tutukluyu affettiği belirtildi.
Fas Kralı 6. Muhammed'in, 653 mahkum ve tutukluyu affettiği belirtildi.
 
Fas Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Kral ve Halk Devrimi'nin yıldönümünde Fas Kralı 6. Muhammed'in 653 mahkum ve tutukluyu affettiği ifade edildi.
 
Açıklamada, tutuklulardan bazılarının serbest bırakıldığı, bazılarının cezalarının kısaltıldığı, bazılarının ise cezalarının indirildiği veya iptal edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, aşırılıkçılık ve terör suçlarından hüküm giymiş 16 tutuklunun da affedildiği belirtildi. Bunlardan 8'inin serbest bırakılacağı, birinin cezasının iptal edilerek serbest bırakılacağı, kalan 7 mahkumun da cezalarının kısaltılacağı belirtildi.
 
Her yıl 20 Ağustos'ta Fas'ta kutlanan Kral ve Halk Devrimi, krallığın sömürge yönetiminden bağımsızlık mücadelesini anıyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA