• Mardin18 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman17 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan 2025 Çarşamba 21:00

Midyat’ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Midyat’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılı ve çocuklara armağan edilen bu anlamlı gün, sabah saat 10.00’da Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı spor kompleksinde d

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan saygı duruşu ve ardından coşku dolu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Alanda toplanan öğrenciler, aileler, öğretmenler ve protokol üyeleri, bu anlamlı günü birlikte yaşamanın heyecanını taşıdı.

Törene; Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Alb. Yasin Demiraylar, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özgür Öz, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başlanı Süleyman İş, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Baran, Terörle Mücadele Derneği Genel Başkanı Salih Barış, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdurrahim Tek, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil; milletimizin bağımsızlık ve egemenlik iradesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Kutlamalar kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri Hazal Melek Akyol ile Ömer Erdolu'nun duygu dolu şiirleri alkışlarla karşılandı. Ardından Zübeyde Hanım Anaokulu’nun renkli ront gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ise step gösterisi, “Hayat Sevince Güzel” adlı temsili gösteri ve “Cumhuriyet Çocukları” isimli ritim performanslarıyla izleyenleri hem eğlendirdi hem duygulandırdı. Program, İstiklal Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği koro gösterisiyle son buldu.

Günün sonunda protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel anı ölümsüzleştirdi.

23 Nisan coşkusu, Midyat’ta bir kez daha çocukların neşesi ve milletin gururuyla birleşerek unutulmaz bir bayrama dönüştü.

 

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA