• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahalle halkı, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor
09 Şubat 2023 Perşembe 11:34

Mahalle halkı, yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

Depremzedeler için başlatılan yardım seferberliğine Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahalle sakinleri de büyük destek veriyor.
Depremzedeler için başlatılan yardım seferberliğine Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahalle sakinleri de büyük destek veriyor.
 
Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sakinleri, deprem bölgesine yardım seferberliği kapsamında toplam 3 tır yardım malzemesini toplayarak 2 tır'ı Adıyaman’a diğer tır'ı da Hatay bölgesine gönderdiklerini belirttiler.
 
Ortaköy Mahalle halkı, civar köylerin de bu yardım seferberliğine katkı sunduklarını ifade ederek ayrıca yarın 1 tır dolusu tandır ekmeği ve normal ekmek göndereceklerini belirttiler.
 
Mahallece depremzedelere yardım seferberliği başlattıklarını vurgulayan mahalle sakinlerinden Siraç Çavuş, kendi mahalle ve civar köylerden gelen yardımlarla toplam 3 tır yardım topladıklarını ifade etti.
 
"Deprem bölgesine 3 tır yardım malzemesi topladık"
 
Çavuş, " Son 3 günde bugün göndereceğimiz 2 tırla beraber mahalle halkının katkılarıyla 3 tır yardım malzemesi topladık. Yaklaşık 1200 battaniye gıda, çocuk bezi ve birçok malzemeyi kaymakamlık ve diğer yetkililer dahilinde izinle yardımları gerçekleştirdik. Yardım tırlarını transfer sürecinde izin dahilinde hareket ettik. Yardım malzemeleri, deprem bölgelerinde bulunan arkadaşlarımız tarafından dağıtımı gerçekleşiyor. Toplanılan bu yardımlar Ortaköy halkı, civar mahalle ve köylerin desteğiyle yapıldı." dedi.
 
Yarın ise 1 tır dolusu yöresel tandır ekmeği yapıp depremzede bölgelerine göndermeyi hedeflediklerini belirten Çavuş, "Ayrıca yarın inşallah kendimiz yöresel tandır ekmeğinden bir tır dolusu toplayıp göndereceğiz. Burada gönül sahipleri 3-4 gündür çalışıp bir nebze de olsa yardım etmek istiyorlar. Tırlarımız da tamamen ücretsiz bir şekilde yola çıkıp yardımları ulaştırıyorlar. İlk giden tırımız Adıyaman deprem bölgesine ulaştı. Malum 10 ilimiz bu depremden etkilendi. Rabbim depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar versin. Hiçbir zaman Yüce Allah'tan ümit kesilmez, enkaz altındakilerden halen ümidimiz var. Allah'ın izniyle birçok vatandaşımız enkaz altından sağ salim çıkacaktır." ifadelerini kaydetti.
 
Gönüllü olarak depremzedeler için yardım topladıklarını belirten Ahmet Kızılboğa, "Araçlarımız gönüllü olarak depremzede bölgelerine gitti. Ortaköy halkı olarak yardımları toplamaya deva ediyoruz. Allah herkesin yardımlarını kabul etsin." şeklinde konuştu.
 
Hâkim Aydın ise, bütün mahalle halkının canla başla yardım için çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak, " Şu anda bütün halkımız ellerin geleni yapıyor ve yapmaya hazırdır. Annelerimiz, bacılarımız şu anda tandır ekmeği yapıp deprem bölgelerine yarın göndereceğiz inşallah. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Çok üzgünüz halk olarak. Yardımlardan en çok battaniye toplanıldı. Bunun yanında çocuk bezi, süt, gıda gibi malzemeler toplanıldı. Herkes canla başla çalışmalara devam ediyor. Allah herkesten razı olsun." ifadelerini aktardı.
 
Mahalle halkı tekbirlerle yardım tırlarını uğurladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 317 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA