• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde esnaf odaları ekmeğe zam yapılmayacağını açıkladı
25 Haziran 2023 Pazar 10:50

Mardin'de esnaf odaları ekmeğe zam yapılmayacağını açıkladı

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Mardin Fırıncılar Tatlıcılar, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanları Mardin'de ekmek fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Fırıncılar başkanları yalanladı.
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Mardin Fırıncılar Tatlıcılar, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanları Mardin'de ekmek fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Fırıncılar başkanları yalanladı.
 
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Mardin Fırıncılar Tatlıcılar, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanları Mardin'de ekmek fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. 
 
Açıklamada ekmeğe zam yapılacağı yönünde Mardin Haber Gazetesi'nde yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi. Açıklamada Mardin'de ekmek fiyatlarının halen 200 gram için 4 lira, 400 gram için 8 lira olduğuna yer verildi. 
 
Açıklamada ekmeğe zam yapılmayacağı öne sürülürken, ilerleyen tarihlerde zam yapılıp yapılamayacağı ise belirtilmedi. Açıklamada sadece ekmek zammı yönünde hiçbir odanın başvurusu olmadığı öne sürüldü. 
 
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç ile Mardin Fırıncılar, Tatlıcılar, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı, Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sara imzasıyla yapılan açıklamada şunlara yer verildi; 
 
"İlimizde yayınlanan bir yerel Haber Gazetesinde Ekmeğin Bayramdan sonra 200 gr. Ekmeğin 7 lira olacağı 400 gr. Ekmeğin 14 lira olacağı Denilmiştir.
MARDİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİMİZE Ekmek fiyat rayici için Müracaat eden hiç bir odamız olmamıştır. Yayınlanan haber tamamen mesnetsizdir, dayanaksızdır. Mardin Merkez ve 10 ilçesinde Ekmek 200 gr.4 TL. 400 gr. Ekmek 8 TL. dir. yayınlanan haber Doğru değildir.
 
İSA TUNÇ Mardin Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Murat SARA Mardin fırıncılar ,Tatlıcılar,kasaplar ve lokantacılar Odası Başkanı ve Odalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi."
 
FIRINCILAR BAŞKANLARI YALANLADI
 
Ancak fırıncı esnafları açıklamanın aksine kendilerinin zam talebinin devam ettiğini, zam taleplerini bildirmelerine rağmen meslek odalarının kayıtsız kaldığını bildirdi. Fırıncılar, meslek odalarından ya un fiyatını düşürmesini ya da zam oranını bir an önce duyurmasını istediklerini aktardı. 
Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA