• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ta Berat Kandili, ibadet salavat ve dualarla idrak edildi
07 Mart 2023 Salı 08:03

Midyat’ta Berat Kandili, ibadet salavat ve dualarla idrak edildi

Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili, Mardin’in Midyat ilçesinde yediden yetmişe camilere akın eden Müslümanların yoğun katılımıyla ibadet, salavat ve dualarla idrak edildi.
Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili, Mardin’in Midyat ilçesinde yediden yetmişe camilere akın eden Müslümanların yoğun katılımıyla ibadet, salavat ve dualarla idrak edildi.
 
Mübarek üç ayların ikincisi Şaban ayının 15’inci gecesinde idrak edilen Berat Kandili, Midyat'ta 7’den 70’e kadın erkek Müslümanların yoğun katılımıyla ibadet, ikram, salavat ve dualarla camilerde ihya edildi. Özellikle programa çocukların yoğun ilgisi gözlendi. Ebeveynleriyle saf tutan çocuklar, duaya eşlik ederek ellerini semaya kaldırıp duada bulundu.
 
Midyat İlçe Müftülüğünce Bağlar Mahallesindeki Hazreti Nebi Camii'nde Berat Kandili Özel Programı düzenlendi.
 
Yatsı namazını müteakiben Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, üç dilde Mevlid-i Şerif, ilahi ve salavatlarla devam etti.
 
Programda bir vaaz veren Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, gecenin önemine dikkat çekti. Bu gecede rahmet kapılarının açıldığını belirten Bulunmaz, geceyi ibadet, dua, istiğfar ve tövbe ile ihya edilmesi gerektiğini hatırlattı.  
 
Camiye gelen Müslümanlardan İslam âlemi için duada bulunmalarını isteyen Müftü Bulunmaz, duaların kabul olması için yaşantımızda bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Müslümanların imanının hayatlarındaki karşılığını yerine getirmesi, dinin direği namazı hakkıyla eda etmesi ve güzel bir tövbe etmesi şartıyla duaların kabul olacağını dile getirdi. Geciktirmeden topyekün tövbe edilmesi gerektiğini kaydetti. 
 
Ardından Müftü Bulunmaz, başta depremzedeler için olmak üzere İslam âlemi ve Müslümanlar için dua etti.  
 
Cami cemaatine program bitiminde çeşitli ikramlarda bulunuldu.  
 
Geceyi ihya etmek için camiye gelen Müslümanlar, duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı. 
 
Hüseyin Bütün
 
Hüseyin Bütün, “Bugünleri bize gösteren ve nasip eden Allah’ımıza binlerce kere şükürler olsun. Bu güzel geceler biz Müslümanlar ve müminler için fırsattır. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Pişman olmadan. Birbirimizi sevmeli ve dua etmeliyiz. Komşumuzu, çocuklarımızı, ailemizi, çevremizi ve milletimizi sevmeliyiz. Bunu yaparsak Resulullah’ın sünnetini yerine getirmiş olacağız. Çok güzel, çok memnunuz. Allah muvaffak etsin inşallah.” diye konuştu.   
 
Mehmet Yaşar
 
Mehmet Yaşar ise, “Tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni kutluyorum. Rabbim tüm Müslümanların tövbesini kabul etsin. Depremzede kardeşlerimizin vefat eden akrabalarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Rabbim razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA