• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta depremzede destek grubu kuruldu
15 Şubat 2023 Çarşamba 10:44

Midyat'ta depremzede destek grubu kuruldu

Depremzedelere hizmet vermek üzere Midyat Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ve Midyat Sivil Toplum Kuruluşları ile Rehabilitasyon Merkezlerinin içerisinde yer aldığı “Depremzede Destek Grubu” kuruldu.

Depremzedelere hizmet vermek üzere Midyat Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ve Midyat Sivil Toplum Kuruluşları ile Rehabilitasyon Merkezlerinin içerisinde yer aldığı “Depremzede Destek Grubu” kuruldu.

Midyat Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Midyat Gönüllüleri Derneği, Midyat Kadınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve  Ortadoğu Okul Öncesi Eğitim Geliştirme Derneği ile Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)'ın da içerisinde yer aldığı ve Midyat'taki Rehabilitasyon Merkezlerinden Kardelen, Empati, Umut, Uğur Tunç, Sevgi Melekleri, Yıldızlar, Atılgan ve Can Kardeşler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin destek verdiği "Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Sivil Toplum Kuruluşları & Rehabilitasyon Merkezleri Depremzede Destek Grubu" Midyat Rehberlik Araştırma Merkezinde bir araya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş ve Midyat Kaymakamlığı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ahmet Aygün katılımcıları depremzedelere psikolojik destek ve Rehabilitasyon hizmeti verilmesi konularında bilgilendirme ve istişarede bulundular.

Aygün, önceliki olarak depremzedelere psikolojik ilk yardımında bulunduklarını ardından gerekli görüldüğünde RAM bünyesinde profesyonel ekiplerle uygun ortamda terapi çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Kaymakamlık bünyesinde 17 kişilik psikolojik destek ekibinin görev yaptığını ifade eden Aygün, buradaki önceliklerinin özel gereksinimli bireylerin eğitimlerini  Rehabilitasyon Merkezlerinde devam ettirmek olduğunu söyledi.

Yapılan toplantıda Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen depremden dolayı ilçemize gelen depremzedelerin Psikolojik Danışmanlığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonu ile Özel gereksinimli çocuklarının eğitimlerinin, "Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Sivil Toplum Kuruluşları & Rehabilitasyon Merkezleri Depremzede Destek Grubu" tarafından sağlanması ve koordinasyonu konuları görüşüldü.

Toplantıda ayrıca kreş hizmetinden faydalanmak isteyen depremzedelerin çocuklarının da  Kreş ihtiyaçlarının Seçkin Kreş ve Gündüz Bakım Evi tarafından sağlanması kararlaştırıldı.

3-009.jpg

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA