• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ORTAK AKIL ORTAK HAREKET ORTAK BAŞARI : MİDYAT İL OLSUN
20 Haziran 2023 Salı 12:10

ORTAK AKIL ORTAK HAREKET ORTAK BAŞARI : MİDYAT İL OLSUN

ORTAK AKIL ORTAK HAREKET ORTAK BAŞARI : MİDYAT İL OLSUN

Midyat Belediyesi tarafından Midyat Kültür ve Kongre Merkezinde bugün saat 14:00'te Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Midyat İl Olsun Platformu Başkanı, Muhtarlar, Kanaat Önderleri, Daire Amirler, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Meslek Odalarının Başkanları ve kalabalık bir davetlinin katılımıyla "Midyat İl Olsun" istişare toplantısı yapıldı.

İstişare toplantısının açılış konuşmasını Midyat Belediye Başkanı Sayın Veysi ŞAHİN'in yaptı.

Başkan Şahin yaptığı açıklamalarda; "Unesco şehri, kadim kent Midyat’ın il olma aşkıyla bu salonu dolduran çok kıymetli Midyat Sevdalıları hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Malumunuz Kadim Şehir Midyat, geçmişten günümüze bağrında birçok medeniyeti barındırmıştır. Halen Müslümanı, Süryanisi, Ezidisi, Türkü, Arabı, ve Kürdü ile; Dünya’ya adeta bir hoşgörü dersi vermektedir. Bütün görkemiyle ayakta duran, tarihe tanıklık eden, açık hava film platosunu andıran “Dinler ve Diller Kenti” ilçemiz Midyat, cazibesiyle gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen turistleri büyülemektedir. 

Midyat demek, Medeniyet demek, hoşgörü demek, kardeşlik demek, turizm demek, vizyon demek, gelişmişlik demek, proje şehri demek, Midyat Demek Türkiye demektir.

Bizim Midyat için bir hayalimiz vardı. Bu hayalimiz 154 yıl önce il olan Midyat'ımızın yeniden  il olma hayali, bu hayalimiz için yıllarca mücadele ettik, emek verdik. Daha önce ilçemizin önde gelen siyasetçilerin aldığı sözlerle bu hayale çok yaklaştığımız dönemler oldu. En son Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili olarak görev aldığım dönemde. 2000 yılında resmi olarak Midyat’ın il olması ile ilgili bir kanun tasarısı teklifi sunmuştum. Bu mücadelemiz Midyat olarak daha sonra da değişik platformlarda devam etti. Gerekse sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, gerekse de bürokrat ve siyasetçilerimiz,  Midyat’ın il olma arzusunu sürekli olarak yenilemiştir. Allah nasip ederse bu hayalimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında nasip olacak. Rabbim bizleri mahcup etsin. Rabbim bizleri utandırmasın inşallah. 

İlçemiz Midyat coğrafi özellikleriyle, nüfusuyla, ekonomik koşullarıyla, kültürel zenginlikleriyle, ortalama 80 km uzaklıkta olan 3 tane havalimanına ulaşabilir olmasıyla, jeopolitik konumu ve güvenli bir kent olması, yüksek bir eğitim seviyesine sahip olması nedeniyle il olmaya hazır durumdaydı. Ancak bazı eksiklikleri vardı, göreve geldiğimiz günde bu eksikliklerin giderilip, ilçemizin il alt yapısının hazır olmasıyla ilgili çalışmalarımıza hemen başladık. Bugün gururla söyleyebiliriz ki İlçemiz Midyat İl olmaya hazırdır. 

Bunu sağlayan ilçemiz için hazırladığımız önde gelen projelerdir. 

İçerisinde bulunduğumuz Kültür ve Kongre merkezimiz, Sanat ve Tasarım fakültemiz, Kız Öğrenci Yurdu Projemiz, Mardin – Midyat Karayolu, OSB, Spor Kompleksimiz, Ağız ve Diş Sağlığı Projemiz, Polis Evi Projemiz, Yer Altı Şehri Projemiz, Sokak Sağlıklaştırma Projelerimiz, Millet bahçesi Projemiz, Yeşil Alan ve Park Projelerimiz, Gençlik Merkezi Projemiz, Kuyumcular ve Hazır Giyimciler Çarşısı Projemiz, Kapalı Spor Salonu Projemiz, Belediye Hizmet Kampüsü Projelerimiz, Mesire Alanı Projelerimiz, Estel Kent Meydanı Projemiz, Doğalgaz Projemiz, Otopark, Otogar Projelerimiz, Karayolları Bakım Evi Projemiz, Adliye Sarayı Projemiz, Sosyal Tesis Projelerimiz, Yeni Sanayi Sitesi Projelerimiz, Yüzme Havuzlarımız, Katı Atık Toplama Merkezi Projemiz, Semt Sahası Projelerimiz, Dünyanın ilk Telkâri Müzesi Projemiz, Restorasyonlar, Yenilikler, Asfalt Yollar, Konaklar, daha sayamadığımız ve 72 mahalleye yaptığımız bütün hizmetler Midyat’ı il olmaya hazırlamıştır. 

Bugün bu salonda Büyüyen ve Gelişen Midyatı'mızın il olmasıyla ilgili görüş ve önerilerinizi almak, istişarelerde bulunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 

Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu vesile ile geçmişten günümüze Midyat’ın il olması için katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunar, vefat edenlere Yüce Allah'tan rahmet dilerim.  Sağolun varolun." Dedi.

Başkan ŞAHİN'in konuşmasının akabinde istişare toplantısına geçildi.

İstişare toplantısının yapıldığı platformda konuşmacılar olarak: Midyat Belediye Başkanı Sn. Veysi ŞAHİN, Ak Parti İlçe Başkanı Sn. Atilla YARIŞ, MHP İlçe Başkanı Sn  Fırat ÖZEL, Hüda Par İlçe Başkanı Sn. İsa ALTUNKAYNAK, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sn. Muazzez ACAR, Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim GÜMÜŞ, Anayasa Komisyonu Üyesi Sn. Haluk KURNAZ, Midyat İl Olsun Platformu Başkanı Sn. Süleyman İŞ ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sn. Mehmet Selim YILDIZ yer aldı.

Midyat İl Olsun Platformu Başkanı Süleyman İŞ ise yaptığı konuşmasında; "Midyat'ın İl olabilmesi için Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak 10 Ocak 2022 tarihinde" Midyat İl Olsun" Platformunu kurduk, Platformu kurmamızda ki temel amaç Midyat'ın İl olması ve Midyat'ın İl olması ile ilgili kamuoyonunun oluşturulmasına öncülük edilmesi olmuştur. Geldiğimiz nokta itibariyle güzel bir yol aldığımızı görüyoruz." dedi.

Midyat İl Olsun Platformu Başkanı Sn. Süleyman İŞ ayrıca yaptığı konuşmasında; Midyat İl Olsun Platformunun Basın ve Medya yolu ile yaptığı çalışmalar ile hazırladıkları İstatistikler hakkında açıklamalarda bulundu.

İstişare toplantısı karşılıklı soru-cevap ve fikir alışverişi ile devam etti.

İstişare toplantısı sonunda Midyat'ın İl Olması için Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler, İşadamları, Muhtarlar ve konu ile alakalı çalışmaları olan kişilerden oluşacak ve çalışmaları yürütecek bir heyet kurulmasına karar verildi.

3-024.jpg

 

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA