• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avusturya Eski Başbakanı Kurz ağır yolsuzluk ile suçlandı
20 Ekim 2022 Perşembe 07:48

Avusturya Eski Başbakanı Kurz "ağır yolsuzluk" ile suçlandı

Eski Avusturya Katılım Holding (ÖBAG) Genel Müdürü Thomas Schmid, yolsuzluk soruşturması nedeniyle geçen yıl siyaseti bırakmak zorunda kalan eski Başbakan Sebastian Kurz'a yönelik ağır suçlamalar yöneltti.
Kamu kuruluşu ÖBAG'ın eski genel müdürü Schmid, aralarında eski Başbakan Kurz ve kendisinin de bulunduğu çok sayıda kişiye yönelik Ekim 2021'de başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında savcılığa itiraflar yaptı. 
 
Kurz'a yakınlığıyla bilinen Schmid'in özel tanık programı kapsamında savcılığa yaptığı açıklamalar özellikle halihazırda aktif siyasette yer alan bazı isimlere yönelik suçlamaları, iktidarın büyük ortağı merkez sağ Avusturya Halk Partisi'ni (ÖVP) tartışmaların merkezine taşıdı.
 
Schmid, soruşturmanın başladığı Ekim 2021'de Kurz'un, "söz konusu iddialar hakkında kendisinin bilgisinin olmadığına ilişkin yazılı bir açıklama yapmasını" istediğini, eski Başbakan'ın bütün suçu şahsına atmaya çalıştığı hissine kapıldığı için savcılığa konuşmak istediğini belirtti.
 
Kurz'un dışişleri bakanı olduğu dönemde, ÖVP'nin genel başkanı olmak ve 2017'de düzenlenen erken seçimleri kazanmak amacıyla kamuoyunu etkilemek için ülkenin en çok satan ikinci gazetesi ve bir kamuoyu araştırma şirketini ile anlaştığını, söz konusu basın organı ve firmanın Kurz'u olduğundan önde gösteren anket sonuçları paylaştığını, bu olayın maliye bakanlığı bütçesinden finanse edildiğini söyledi
 
Söz konusu "yolsuzluk mekanizmasını" Kurz'un bilgisi ve talimatı üzerine kendisinin kurduğunu söyleyen Schmid, "Sebatian Kurz ve ÖVP'nin güçlenmesini desteklemek amacıyla maliye bakanlığının kaynaklarını kullandık." dedi.
 
Uzun yıllar maliye bakanlığında çeşitli görevlerde yer alan Schmid, 2017 seçim kampanyasında Kurz'u desteklemek için çok sayıda basın yayın organına reklam verildiğini, bu reklamların yasa dışı yollarla finanse edildiğini söyledi.
 
Schmid, Kurz’un amacına ulaşması için rüşvet, adam kayırma gibi çeşitli yollara başvurduklarını belirterek, "yaptıkları bazı işlerin yanlış olduğunu düşündüğü" için savcılığa açıklama yapma gereksinimi duyduğunu ileri sürdü. (İLKHA)
Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA