• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı
19 Eylül 2024 Perşembe 10:27

MAÜ, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi ELSEVIER tarafından hazırlanan 2024 yılına ait dünyanın en etkili bilim insanları listesi yayımlandı.

Dünya çapında çeşitli bilimsel alanlarda en çok atıf alan ve etkili çalışmalara imza atan bilim insanlarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan prestijli listede Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Faruk Seyitoğlu’da yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Mardin Artuklu Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre "2024 Yılı En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer alan Doç. Dr. Faruk Seyitoğlu’nun, turizm alanında özellikle robotlar ve robotik teknoloji, turist davranışı, destinasyon yönetimi ve gastronomi alanında yapmış olduğu çalışmalarla akademiye katkı sunduğu bildirildi. Seyitoğlu’nun yapmış olduğu araştırmaların hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük ses getirdiği ve yüksek oranda atıf aldığı ifade edildi.

Stanford Üniversitesi’nin kapsamlı veri analizlerine dayanan  liste hakkında bilgi veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  dünya çapındaki tüm bilim insanlarının akademik çalışmalarının Web of Science ve Scopus indexlerinde taranan dergilerdeki yayın sayıları, aldıkları atıflar ve H-indeksi gibi kriterlere göre oluşturulduğunu ifade etti. Özcoşar, 2024 listesinde  yer alarak  Mardin Artuklu Üniversitesini uluslararası bilim platformunda başarıyla temsil eden Doç. Dr. Faruk Seyitoğlu’na tebriklerini sunarak başarılarının artarak devam etmesini diledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA