• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yazın sağlık deposu 6 süper yeşil besin!
02 Eylül 2024 Pazartesi 13:25

Yazın sağlık deposu 6 süper yeşil besin!

Yaz aylarında tezgahları süsleyen sağlık deposu sebzelerin faydaları oldukça çok olurken, her biri sağlıklı beslenme bakımından sofralarda yerini almalılar.
Yaz aylarında tezgahları süsleyen sağlık deposu sebzelerin faydaları oldukça çok olurken, her biri sağlıklı beslenme bakımından sofralarda yerini almalılar.
 
Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.
 
Salatalık
 
Su oranı yüksektir. Vücudun kaybettiği suyun geri kazaılmasında çok etkilidir. Kabuğunda fazlasıyla lif bulunur bu da sindirim organlarını rahatlatır. Bu da tokluk hissini artirir. Su kaybının fazla olduğu yaz aylarının vazgeçilmezidir. İçerisinde magnezyum, potasyum, sodyum, kalsiyum gibi mikro mineraller vardır.
 
Kabak
 
İçerisinde A, C ve E vitaminleri ayrıca magnezyum ve potasyum mineralleri bulunur. Kalorisi düşüktür, bu sebeple diyetleriniz de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca lifli yapısı sayesinde tokluk hissiyatının artırır.
 
Bezelye
 
İçerisinde A ve K vitaminlerini vardır. Bu sebeple yüksek miktarda vitamin içerir. . Bitkisel protein yani soya proteini  kaynağıdır. Kan şekerinin regüle eder ve glukoz yükselmesini önler.
 
Taze Fasulye
 
İçerisinde askorbik asit ve folik asit vardır. Serbest radikalleri indirgeyerek hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirir. Posalı  yapısı ile bagirsaklari calistirir ve kalorisi düşük olduğundan diyet zamanında gönül rahatlığı ile tüketilebilir.  .
 
Biber
 
Çarliston, kıl biber, dolmalık, köy biberi, kapya, sivri biber gibi farklı çeşitleri  vardır. Hepsinin ortak noktası içerisinde bulunan c vitamini miktarının yüksek olmasıdır. C vitamini viral ve bakteriyel hastalıklara  karşı kalkan görevi görür.. Ayrıca A  ve B vitaminlerini de  içerir.
 
Bamya
 
Sağlıklı bağışıklık sistemini  destekler, içerdiği mikro elementler sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar, oksijenin dokulara gitmesini sağlar, glukoz regülasyonunu kolaylaştırır, içerisinde bulunan bitkisel kolajen sebebiyle eklemler için şifa kaynağıdır diyebiliriz. (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA