Karakter boyutu :
11 Ekim 2022 Salı 07:47
Bakan Varank: Gençler yenilikçi teknolojileri geliştirecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılışı yapılan Profesör Doktor Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nde gençlerin yenilikçi teknolojileri geliştireceği girişimleri için çalışacağını belirtti.
Bakan Varank, Keçiören’de Profesör Doktor Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin açılışını yaptı.
Keçiören Belediyesi tarafından hizmete sunulan teknoloji merkezinin 4 milyon liraya yakın bir yatırımla hayata geçirildiğini kaydeden Varank, şunları söyledi:
Deneyim Stüdyoları: Eğlen, öğren ve üret sloganıyla çalışacak bu merkezde evlatlarımız, modern dünyanın dijital teknolojilerine yönelik çok önemli imkanlardan faydalanacak. Bunların başında da deneyim stüdyoları geliyor. Merkezimizde son teknoloji cihazlarla donatılmış ses ve görüntü stüdyoları yer alıyor. Burası, gençlerin içerik üretmekte kullanabileceği alanlardan bir tanesi olacak.
E-Spor: Sadece bu kadar değil, burada sizlerin çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm diğer bir imkân da elektronik spor. Eminim birçoğunuz dijital oyunları seviyorsunuz. Bu oyunlar artık öyle büyük bir sektör halini aldı ki bir stadyum dolusu insan futbol maçı izler gibi e-spor müsabakalarını takip ediyor. Yüzbinlerce online izleyici bu müsabakaları takip ediyor.
Özel Turnuva: Merkezimiz sayesinde Keçiörenli gençler de bu imkanlardan sonuna kadar faydalanabilecek. E-spor takımları kurup burada turnuvalar düzenleyebilecek ya da kendilerini geliştirip antrenman yapabilecekler. Bugün de zaten açılışa elektronik spor müsabakası düzenlenecek.
Dijital Oyun Girişimciliği: Türkiye, son dönemde dijital oyun girişimciliğinde adeta bir tarih yazıyor. İstanbul bu yıl dijital oyun sektöründe Avrupa’da en fazla yatırım alan şehir oldu. Gençlerimiz, kurduğu start-uplar geliştirdikleri oyun teknolojileriyle tüm dünyadan yatırımcıların ilgisini çekmeye de devam ediyor. Burası da bu vizyona uygun olarak, aynı zamanda bir kuluçka merkezi şeklinde tasarlandı.
Yenilikçi Teknolojiler: Gençler, burada hem eğlenerek öğrenecekler ama aynı zamanda kendi girişimlerini kuracaklar, kendi çalışmalarını burada yapabilecekler. Üniversitelerle iş birliği içerisinde teknoloji ve girişimcilik eğitimlerinden, mentörlük hizmetlerinden ve ofis imkanlarından faydalanacaklar. Tüm ihtiyaçların her yönüyle düşünüldüğü, en nitelikli altyapıların kurgulandığı bir tesisten bahsediyoruz.
Milli Teknoloji Hamlesi: Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile kritik teknolojilerin sadece pazarı değil, aynı zamanda üreticisi bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz tüm çalışmaların merkezine de gençlerimizi alıyoruz. Havacılıktan uzaya, savunma sanayiinden elektrikli araçlara, yazılımdan yapay zekaya kadar birçok alanda yaptığımız atılımlarda gençlerimizle beraber yol yürümek istiyoruz.
Teknolojik Bağımsızlık: Fırsat verildiğinde, imkân tanındığında Türk gençliğinin yapabileceklerinin bir sınırı olmadığına defalarca şahit olduk. Bizim asıl derdimiz bu başarıyı her alanda yaygınlaştıabilmek ve gençlerimizin öncülüğünde ülkemizin teknolojik bağımsızlığını pekiştirebilmek.
Deneyap: Bunun için de çocukluktan üniversite ve sonrası döneme kadar hayatlarının her aşamasında gençlerimize en modern imkanları sunmaya çalışıyoruz. DENEYAP teknoloji atölyeleri bu sebeple kuruldu. Ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimize burada yapay zekâ, robotik, kodlama, nesnelerin interneti gibi farklı eğitimler veriyoruz.
Teknofest: Benzer şekilde her yıl rekorlar kırarak büyüyen TEKNOFEST de bu amaçla kurguladığımız diğer önemli bir projelerimizden bir tanesi. Lise ve üniversite çağındaki gençler TEKNOFEST’te dünyanın en yeni teknoloji alanlarında yarışmalara kendi takımlarıyla beraber katılıyorlar. Kendi geliştirdikleri roketleri, elektrikli otomobilleri, insansız hava araçlarını, denizaltıları yarıştırıyorlar.
42 Okulları: Teknolojinin ruhu olan yazılım konusunda insan kaynağını geliştirmek üzere yeni nesil yazılım okulları kuruyoruz. Kendi kendine öğrenme metoduyla çalışan dünyanın gözde yazılım okullarından olan 42 okullarını Türkiye’ye kazandırdık. Bugüne kadar bine yakın öğrencimizin eğitim almaya başladığı bu okullardan mezun olan gençlerimizin dünyanın en başarılı yazılımcıları olarak piyasaya atılabiliyorlar.
Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri: Yine gençlerimizi bilim ve teknoloji aşkıyla gökyüzüyle tanıştırmaya çalışıyoruz. Önceleri sadece Antalya’da düzenlenen Gökyüzü Gözlem etkinliklerini Anadolu’nun diğer illerine de yaygınlaştırdık. Antalya’da, Diyarbakır’da, Van’da ve Erzurum’da çok geniş katılımlarla etkinlikler düzenleyerek gençlerimize uzayı ve uzay teknolojilerini tanıtıyoruz.
Gençlerimizin Yanındayız: TÜBİTAK burslarıyla gençlerimizin ve araştırmacılarımızın bilimsel çalışmalarına katkılar sağlıyoruz. Kısacası her alanda gençlerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha açılışını yaptığımız Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezinin başta gençlerimiz olmak üzere herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Törende, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran konuşma yaptı.
TEKNOMER kurslarında; 3D Modelleme ve Tasarım, Android Mobil Yazılım Geliştirme, Dijital Oyun Tasarımı, Robotik Kodlama, Web Tasarım, Dijital Pazarlama kurlarının yanı sıra e-spor, proje fikirleri, eğitimler, konferanslar ve deneyimleme faaliyetleri gerçekleştirilecek." (İLKHA)
Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA