• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BESO Başkanı Çiftçi: Adı ölüm yoluna çıkan yol, bir an önce tamamlansın
05 Ağustos 2024 Pazartesi 10:08

BESO Başkanı Çiftçi: Adı ölüm yoluna çıkan yol, bir an önce tamamlansın

Çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği yolda başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde gören Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Adı ölüm yoluna çıkan yolun bir an önce tamamlanmasını istedi.
Çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği yolda başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde gören Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Adı ölüm yoluna çıkan yolun bir an önce tamamlanmasını istedi.
 
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi beraberinde bir heyetle Batman Organize Sanayi Bölgesine giden yolda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
 
Çiftçi, ölümlü kazaların çok sık yaşanmasından sonra ölüm yolu olarak tabir edilmeye başlanan Batman Organize Sanayi Bölgesine giden yolda bir daha ölümlerin yaşanmaması için başlatılan çalışmanın en kısa sürede bitirilmesi gerektiğini söyledi.
 
"Orta refüş bir haftada bitecek"
 
Beşiri OSB yolunda orta refüj yapım çalışmasının başlamış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çiftçi, "Yönetim kurulu üyeleri ile beraber Beşiri OSB ve diğer yolların yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilileri ile de görüşüp nasıl yapılacağı konusunda bilgiler aldık. Beşiri OSB yoluna iki kavşak yapılacağını, aydınlatma ve yan servis yolunun olacağını belirten yüklenici firma yetkilileri orta refüjün bir haftada biteceğini belirttiler. Aydınlatma ve yan servis yolu çalışmalarının da en kısa sürede bitirileceğini ifade ettiler." dedi.
 
"Ölümler ve kazalar bir daha olmasın"
 
Açıklamasının devamında Çiftçi, "Oda olarak bizler de anlatıldığı ve projede olduğu gibi yapılması halinde sorunun büyük ölçüde hal olacağını ve bu işin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Düğün salonlarının durumu da önemlidir. Düğün salonları eksikliklerini tamamlamaları gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa acilen yerine getirmelidirler. Ruhsat veya otopark gibi ne eksiklikleri varsa üstlerine düşeni yapmaları gerekiyor. Ölümler ve kazalar bir daha olmasın. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu hepimiz için çok önemli bir durumdur." diye konuştu.
 
"Temennimiz başlanılan çalışmaların bir an önce bitirilmesidir"
 
Aynı zamanda Hasankeyf yolu ve Batman'dan Diyarbakır'a giden çıkış güzergâhının da kısa sürede bitirilmesi gerektiğini belirten Çiftçi, şunları söyledi:
 
"Batman Beşiri ve OSB yolunda yaşanan son kazlardan sonra Batman'da bulunan tüm odalar ve STK'lar olarak bu yola acil çözüm bulunması için harekete geçtik. Yaptığımız girişimlerden sonra OSB yolunda orta refüjde yol ayırma çalışmalarının başladığını gördük. Buraya çalışmaları yerinde görmek için geldik. Bizlerinde isteği ve temennisi başlanılan çalışmaların bir an önce bitirilmesidir."
 
"Çalışmaların takipçisi olacağız"
 
Çiftçi, "Yol üzerinde ışıklandırma, aydınlatma ve yan yollar yapılması çok iyi ve faydalı olacaktır. Temennimiz ise kısa sürede bitirilmesi ve bu yolun bir daha ölümlü yol olarak anılmamasıdır. Bizler de buradaki çalışmaların takipçisi olacağız. Aynı zamanda Hasankeyf yolu ve Batman'da Diyarbakır'a giden çıkış güzergâhının da kısa sürede bitirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA