• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti
21 Ekim 2022 Cuma 07:48

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss, altı haftadan biraz daha uzun bir süre görevde kaldıktan sonra istifa etti.
Truss, altı haftadan biraz daha uzun bir süre görevde kaldıktan sonra istifa ettiğini açıkladı ve böylece ülke tarihindeki en kısa süre görev yapan başbakanı oldu.
 
Downing Street'teki 10 numaranın önünde açıklama yapan Truss, "önümüzdeki hafta içinde tamamlanacak" bir liderlik seçimi olacağını ve halefi seçilene kadar geçici başbakan olarak kalacağını söyledi.
 
Truss'un istifası, hükümetinin geçen ay açıkladığı mali plan olan mini bütçenin ekonomik kaosa yol açması ve iktidardaki Muhafazakar Parti'nin anket puanını düşürmesinin ardından geldi.
 
Tartışmalı borçla finanse edilen vergi indirimlerini içeren mini bütçe, İngiliz sterlini ABD doları karşısında 37 yılın en düşük seviyesine düşürmekle ve hükümet borçlanma maliyetini ve ipotek oranlarını yükseltmekle suçlandı.
 
Mali planın ana mimarlarından biri olan Kwasi Kwarteng, geçen hafta maliye bakanı olarak görevinden ayrıldı. Halefi Jeremy Hunt, ilan edilen vergi indirimlerinin neredeyse tamamını yırttı ve hükümetin artan enerji fiyatları üzerindeki üst sınırını sınırladı.
 
Ekonomik stratejisinin tersine dönmesi ve Kwarteng'in gitmesiyle Truss'un başbakanlığının savunulamaz olduğu düşünülmüştü. Çarşamba günü, İçişleri Bakanı Suella Braverman, Truss hükümetinin yönü hakkında "ciddi endişelere" dikkat çekerek istifa etmişti.
 
İngiltere’nin yeni Başbakanı’nın iki hafta içerisinde partide yapılacak oylama sonucu belirleneceği açıklandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA