• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İspanya, Fransa ve Portekiz doğalgaz boru hattı bağlantısı konusunda anlaştı
21 Ekim 2022 Cuma 07:48

İspanya, Fransa ve Portekiz doğalgaz boru hattı bağlantısı konusunda anlaştı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İberya'yı Fransa'ya ve Avrupa'nın geri kalanına bağlayacak bir gaz boru hattı inşa edileceğini söyledi.
Sanchez, İspanya, Fransa ve Portekiz'in proje üzerinde işbirliği yapmayı kabul ettiğini söyledi.
 
Enerji krizi konulu bir AB zirvesine katıldıktan sonra İspanya'ya dönüşünde konuşan Sanchez, boru hattının İspanya ve Fransa arasındaki mevcut iki bağlantının hacmini büyük ölçüde artıracağını söyledi. 
 
Sanchez, ayrıca yenilenebilir enerji kapasitesini artırana kadar Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu geçiş döneminde yeşil hidrojen ve gazın taşınmasına da yardımcı olacağını kaydetti.
 
"Yeşil Enerji Koridoru", Barselona'yı güney Fransa'daki Marsilya'ya bağlayacak, maliyetler ve düzenlemelerle ilgili endişeler nedeniyle 2019'da kaldırılan "MidCat" planının yerini alıyor.
 
Ukrayna'daki savaşın ve Rusya'dan gelen tedarik konusundaki belirsizliklerin neden olduğu devam eden enerji krizi, doğalgazı Portekiz ve İspanya'dan (Cezayir'e boru hattıyla bağlı olan) aktarma planlarının yeniden canlanmasına yol açtı.
 
İspanya, Almanya tarafından da desteklenen proje için aylarca uğraştı. İspanya, Cezayir boru hattının yanı sıra 6 LNG terminali ile sıvı doğal gazın (LNG) dönüştürülmesi için yüksek bir kapasiteye sahiptir. (İLKHA)
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA