• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Putin, Türkiyede doğal gaz merkezi kurulması teklifini yineledi
02 Kasım 2022 Çarşamba 08:17

Putin, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması teklifini yineledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulmasına yönelik teklifini yineleyerek, "Bu oldukça gerçekçi bir proje ve bunu oldukça hızlı bir şekilde yapabiliriz" dedi.
Soçi'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Ukrayna limanlarından sevk edilen tahıl ürünlerinin çıkışıyla ilgili konuşan Putin, bölgedeki Rus gemilerinin güvenliği nedeniyle "Tahıl Anlaşmasını" askıya alındığını belirtti. Putin, "Tahıl anlaşmasına katılımımızı durdurduğumuzu söylemiyoruz. Ara verdiğimizi söylüyoruz." dedi.
 
Putin, Rusya’nın, askıya aldığı Ukrayna tahıl çıkışını sağlayan anlaşma kapsamında gönderilen tahılların yoksul ülkelere gitmediğini bir kez daha söyledi. Putin, "Ancak askıya alınmasının ana sebebi bu değil. Sebebi, Ukrayna tarafından Rusya'nın Karadeniz'deki filosunun gemilerine karşı başarısız da olsa başlatılan saldırıdır. Hem su altındaki hem de havadaki insansız araçlar, Ukrayna tahılının taşındığı koridoru kısmen kullandılar." ifadelerini kullandı.
 
Putin, "Neden Avrupa’ya gaz sevkiyatları için Türkiye'de olası bir merkez kurulmasını teklif ettiğimizin açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupalı ortaklarla doğrudan çalışmak çok zor. Ayrıca, boru hatlarının bombalanmasıyla ilgili trajik olayları da biliyoruz. Avrupalılar, neredeyse her zaman olduğu gibi çıkarlarına temelden zarar veriyor olsa da sessiz kalıyorlar. Tüm bunlar Danimarka, İsveç ve Almanya'nın münhasır ekonomik bölgesinde yaşandığı için bunları kontrol etmemiz zor. Bu anlamda Türkiye ile çalışmak bizim için daha kolay. Birincisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözünün eri olduğu için anlaşmamız belki bazen zorlu olsa da onunla eğer bir konuda anlaşırsak, gerçekleştirmeye çalışırız. İkincisi ise Karadeniz sularını kontrol etmemiz daha kolay." şeklinde konuştu.
 
"Bu oldukça gerçekçi bir proje ve bunu oldukça hızlı bir şekilde yapabiliriz" diyen Putin, Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulması halinde söz konusu gaz için alıcılar bulunacağından emin olduğunu vurguladı. (İLKHA) 
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA