• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akkoyun ve protokolden, 15 Temmuz Şehidi Ve Gazi Ailesine Ziyaret
16 Temmuz 2024 Salı 10:20

Vali Akkoyun ve protokolden, 15 Temmuz Şehidi Ve Gazi Ailesine Ziyaret

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gazi olan Halit Ay ve şehit olan polis memuru Velit Bekdaş’ın kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Midyat’ın Ulu Cami Mahallesi’nde ikamet eden 15 Temmuz Gazisi Halit Ay’ı evinde ziyaret den Vali Akkoyun ve beraberindekiler, bir süre gazi ve ailesi ile sohbet etti. Ardından İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz’ın Kuran’ı Kerim tilavetini okumasının ardından İl müftüsü Enver Türkmen’de şehitler için dua etti.

Buradaki ziyaretin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda şehit olan Velit Bekdaş’ın Hacı İsa Cengiz Mezarlığı’nda kabri ziyaret edildi. Burada da Kuran’ı Kerim okundu, dualar edildi ve şehidin kabrine gül bırakıldı.

Şehidin kabrinin üzerindeki çiçeklere de su veren Vali Akkoyun daha sonra şehidin annesi Leyle ve babası Abdulkadir Bektaş’ı Yunus Emre Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.

Aile ile sohbet eden ve hâl hatırlarını soran Vali Akkoyun, burada yaptığı açıklamada, “Şehitlik hakikaten çok isteyerek ulaşılacak bir mertebe değil, Allah’ın nasip etmesi lazım. Tabi ki istemek, arzu etmek çok kıymetli. Ama devlet için, millet için, bayrak için böyle şerefli bir makama gelmek hem kendisi için, biz inanıyoruz makamı alidir, mekânı cennettir. İnşallah rabbim rahmet eylesin. Sizler de ailesi de bir şehit ailesi olarak çok onurlu, çok şerefli bir yerdesiniz. Allah cennetinde buluştursun inşallah. Sizler, bizlere emanetsiniz. Bugün de yanınızdayız, yarın da yanınızda olacağız. Her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından okunan Kuran’ı kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Akkoyun ve beraberindeki protokol üyeleri şehidin ailesinin evinden ayrıldı.

Vali Tuncay Akkoyun’a, Midyat’taki ziyaretinde İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ve protokol üyeleri eşlik etti.

2-024.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA