• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, İlköğretim Haftası Programına katıldı
11 Eylül 2024 Çarşamba 12:50

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, İlköğretim Haftası Programına katıldı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, İl Protokolü ile birlikte Elifana Mehmet Konuş İlkokulunda düzenlenen "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası" Programına katıldı.

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Programda hitap eden Vali Akkoyun, Mardin’in kadim geçmişiyle hem bir eğitim merkezi hem de medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu vurguladı.

Mardin’de bulunan tarihi yapılar ve medreselerin bu toprakların geçmişten günümüze ilim ve irfan yuvası olduğunu gösterdiğini kaydeden Vali Akkoyun şöyle konuştu;

“Tarih boyunca Zinciriye, Kasımiye ve Hatuniye Medreseleri başta olmak üzere tüm medreselerimiz, eğitim ve bilim yuvası olarak yüzyıllar boyunca tarihteki yerini almıştır. Bizler de bugün ecdadımızdan aldığımız güç, cesaret ve ilhamı çağın gerektirdiği modern eğitim yöntemleriyle birleştirerek öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Okullarda öğretmenleriniz, evlerinizde aileleriniz sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz için mücadele ediyor, emek veriyor. Şunu unutmayın ki sizler tarihiyle ve değerleriyle büyük bir milletin evlatlarısınız, kutlu bir ecdadın torunlarısınız. Ülkemizin geleceğini inşa edecek, bilimde, sanatta, teknolojide ve daha birçok alanda ülkemizi en ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Eğitim yolculuğunuzda sadece iyi bir öğrenci olmakla kalmayıp, aynı zamanda iyi bir insan olmanız, ahlaklı ve erdemli bireyler olmanız, ülkemizin geleceği için büyük bir anlam taşımaktadır. Sizlerden beklentimiz, hedeflerinizi daima yüksek tutmanız ve o hedeflere ulaşmak için gayretle çalışmanızdır. Sizler yeter ki çalışın, okuyun ve üretin. Bizler Devletimizin imkanları ile her daim yanınızdayız sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için gerekli her türlü desteği sağlıyoruz sağlamaya da devam edeceğiz.

Bu kadim topraklarda doğup büyüyen ve dönemlerinin ötesinde icatlar gerçekleştiren El-Cezeri'nin ve Aziz Sancar'ın izinden gidecek daha pek çok bilim insanının sizlerin arasından çıkacağına yürekten inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılının, sizler için başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Her birinizi sevgi ile kucaklıyorum, zihin açıklığı diliyorum.

Türkiye Yüzyılı’nda öğrenci, öğretmen, velilerimiz ve eğitim camiamız ile el ele vererek yarınlarımızı inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Devletimizin yatırım politikası doğrultusunda Mardin'imizde okul, bina, derslik gibi fiziki imkânlar bakımından çok iyi bir noktadayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Sayın Bakanlarımızın destekleriyle geleceğimizin teminatı evlatlarımızın donanımlı eğitim görmesi için hiçbir fedakârlıktan geri durmuyoruz. Eğitim ve öğretime tam destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. “Türkiye Yüzyılı” sanayiden sağlığa, tarımdan ulaşıma her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimin de yüzyılı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bu duygularla bir kez daha İlköğretim Haftası’nı kutlar, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Okula yeni başlayan öğrenciler için yapılan karşılama, şiirlerin okunması ve öğrencilerin gösterisinden sonra program sona erdi.

Mardin Valisi Akkoyun, program sonrası okuldaki öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

whatsapp-image-2024-09-11-at-11.52.59.jpeg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA