• Mardin38 °C
  • Diyarbakır38 °C
  • Batman39 °C
  • Şırnak38 °C
  • İstanbul26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ Rektörü Prof. Dr. Özcoşar, Kurban Bayramı Mesajı
14 Haziran 2024 Cuma 10:31

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Özcoşar, Kurban Bayramı Mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 4 gün devam edecek olan Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Bayramlarımızın geleneksel değerlerimizin nesilden nesile aktarıldığı özel günler olduğunu belirten Rektör Özcoşar, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bayramları Taşıdığı Manevi ve Kültürel İklime Uygun Karşılamalı ve Yaşamalıyız”

Kardeşlik ikliminin en çok hissedildiği, selamlaşma ve ziyaretleşme davranışlarının içtenlikle yerine getirildiği, insanları birbirine yakınlaştıran değerli günlerdir bayramlarımız.

Bayramlarımız, geleneksel değerlerimizi nesilden nesile aktaran özel günlerdir aynı zamanda. Bayram iklimi, aile bağlarımızı güçlendirir, toplumsal ilişkilerimizi canlı tutar, bizi birbirimize yakınlaştırır. Bu güzel günlerde, çocuklar doyasıya mutlu olur, ziyaretlerle büyüklerin yüzleri güler, yakınlar daha da yakınlaşır.

Bayramları taşıdığı manevi ve kültürel iklime uygun olarak karşılamalı, yaşamalı ve bütün yakınlarımıza bayramların bu yönünü yaşatmalıyız.

Özcoşar, Mesajında 6 Şubat Depremini ve Gazze Soykırımını da Unutmadı

6 Şubat tarihinde bölgemizde yaşanan, 11 şehrimizde yıkımlara neden olan ve bütün ülkemizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem acısı yaşayan ülkemize yeniden yaşama sevinci, Siyonist israilin Gazze işgali başta olmak üzere işgal ve soykırımlarla acıların odağı haline getirilen dünyamıza yeniden esenlik iklimi gelmesine vesile olsun.

15 Haziran Cumartesi günü Arefe ile başlayacak olan Kurban Bayramı iklimi toplum olarak hepimize kültürel değerlerimizi yaşatmasının yanı sıra Gazze’de devam eden Siyonist işgal başta olmak üzere dünyada yaşanan soykırım, savaş, göç, hastalık, yokluk ve yoksullukların sona ermesine de vesile olsun.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademik ve idari alanda çalışan tüm mesai arkadaşlarının ve ailelerinin, öğrencilerinin, Mardin halkının, ülkemizin ve bütün İslam dünyasının Kurban bayramını tebrik ederek mesajını sonlandırdı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA