• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akkoyun, Kahraman Gaziler ve Aileleri ile Bir Araya Geldi
20 Eylül 2024 Cuma 08:30

Vali Akkoyun, Kahraman Gaziler ve Aileleri ile Bir Araya Geldi

Mardin Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü'de kahraman gaziler ve aileleri ile buluşma programı düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ev sahipliğinde kahraman gazilerimiz ve aileleri buluşma programı düzenlendi.

Vali Akkoyun, programa katılan gaziler ve aileleriyle tek tek ilgilenerek hasbihal etti, hal hatırlarını sordu.

Programda bir konuşma yapan Vali Akkoyun, Tarihi mücadelelerimizin canlı şahidi olan gazilerimizin bizlere şanlı tarihimizi hatırlattığını söyledi.

Orta Asya’nın bozkırlarından Anadolu’nun, Mezopotamya’nın verimli topraklarına kadar her adımda kahramanca mücadele, her nefeste bir zafer olduğunu bildiren Vali Akkoyun konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Mardin’imizdeki medeniyetlerin izlerini içerisinde barındıran tarihi anıtlar gibi gazilerimiz de tarihimizden günümüze uzanan kutlu bir mirası temsil ediyor. Her bir Gazimiz Mardin’imizin taş duvarları gibi sağlam, Mardin’imizin geçmişinin derinliklerinden gelen kadim gelenek gibi güçlü ve yüreklidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılı hedeflerimiz teknolojik ilerlemeler ve ekonomik kalkınmanın yanında kadim değerlerimizin yaşatılmasını öngörüyor. Gazilik, azmin ve mücadele ruhunun geleceğe taşınması için çok kıymetli bir değerdir. Gazilik ruhu ve Türkiye Yüzyılı vizyonu arasındaki bu güçlü bağ bizlere geçmişten ilham alarak geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Şunu asla unutmayın ki bizler, Şehitlerimizden, Gazilerimizden bizlere emanet kalan ailelerinin emanetçisiyiz. Bizler vatan sevgisinin imandan ileri geldiğinin idrakindeyiz. Kadim medeniyetimizde ve inancımızda da Gazilik ve Şehitlik önemli bir unvanın yanında ulvi bir mertebedir. Gazilerimizin ve Şehitlerimizin gösterdiği cesaret, gelecek nesillere örnek olacak, vatan ve millet sevgisiyle büyüyen gençlerimize ilham verecektir. Verilen her bir mücadele, her bir fedakârlık, bu topraklarda özgürce yaşamanın ve yüreklerimizde taşıdığımız vatan sevgisinin göstergesidir.

Evladı Gazilik ve Şehitlik payesi ile onurlanmış muhterem anne ve babalarımız, kahramanlığın onurlu nişanını bedenlerinde taşıyan Gazilerimiz ve Gazilerimizin çok değerli aileleri, çocukları, eşleri, hepimiz sizlere minnettarız. Rabbim Gazilik ile müşerref olan ve Mardin’imizde ikamet eden 296 Gazimize ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan kahraman Gazilerimize uzun ömürler versin. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız ve mukaddesatımız uğruna şehadete yürüyen Şehitlerimizi ve Hakk’a irtihal eden Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Programa ayrıca; Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yalbır, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Mardin Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Deniz Malkoç, Mardin 1.İdare Mahkemesi Başkanı Osman Kaba, Mardin 2.İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Sümen, Mardin 3.İdare Mahkemesi Başkanı Nuri Alper Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili J. Kıdemli Albay Taner Özdemir, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, Vali Yardımcıları Hasan Kurt, Osman Çelikkol, Büşra Uçar Koyun, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri katıldı.

whatsapp-image-2024-09-19-at-22.57.21.jpeg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA