• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyada İlk ve Tek: Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalında Doktora Öğrencisi Alındı
09 Eylül 2024 Pazartesi 14:20

Dünyada İlk ve Tek: Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalında Doktora Öğrencisi Alındı

Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde açılan Dünyanın ilk ve tek Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı ilk öğrencilerini kabul etti.

Dünyanın ilk ve tek Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı geçen yıl Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde açılarak bu yıl yapılan bilim sınavı ile ilk öğrencilerini kabul etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Edebiyat Fakültesi bünyesinde lisans düzeyinde Süryani Dili ve Edebiyatı, 2009 yılında Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü çatısı altında açılan Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında da onlarca öğrencinin öğrenimlerini tamamladığını söyledi.

Özcoşar, Doktora programıyla birlikte Süryani dili, kültürü, teolojisi, literatürü ve tarihi konularında bilgi sahibi, Süryani dilinde bilimsel yeterliliğe sahip, Mardin ve bölgenin yapısına uygun olarak disiplinlerarası çalışmalar yapabilen ve alana ilişkin yapacağı lisansüstü ihtisas ile beraber dünya çapında söz sahibi olabilecek geçerli bilimsel formasyona sahip donanımlı akademisyenler ve araştırmacıların yetişeceğini ifade etti. Ayrıca Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programına yerleşen doktora öğrencilerinin ilk yıl Süryanice hazırlık eğitimi alacakları bildirildi.

Özcoşar, Süryani Dili ve Kültürü Doktora Anabilim Dalı’nın açılması için öncülük eden Prof. Dr. Mehmet Çelik ve bölüm başkanı Prof. Dr. Sait Toprak’a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA