• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin en büyük cam terası Şırnakta yapılıyor
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:33

Türkiye'nin en büyük cam terası Şırnak'ta yapılıyor

Türkiye'nin en büyüğü olacak Cam Teras, Şırnak Cehennem Deresi Kanyonu üzerinde yapılacak. 365 metrekare alanı olan “Cehennem Deresi Cam Terası” projesinde çalışmalar başladı.
Türkiye'nin en büyüğü olacak Cam Teras, Şırnak Cehennem Deresi Kanyonu üzerinde yapılacak. 365 metrekare alanı olan “Cehennem Deresi Cam Terası” projesinde çalışmalar başladı.
 
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Sulak köyü ile Güçlükonak ilçesi arasında bulunan Cehennem Deresi Kanyonu ve Dicle Nehri’nin muhteşem doğal güzelliğinin bir arada bulunduğu bölgede yapılacak "Cam Teras" projesi ile birlikte Şırnak’ın doğal güzellikleri ön plana çıkarılmayı hedefleniyor.
 
Cehennem Deresi’nde Şırnak Valiliği tarafından başlatılan proje ile Türkiye’nin en büyük cam terasları arasında ilk sıralarda yer alacak olan “Cehennem Deresi Cam Teras” projesinin yapımına başlandı.
 
Şırnak Valiliği koordinesinde, Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan projenin bitirilmesi ile birlikte bölgede turizm hareketliliği bekleniyor.
 
"Cam terasın döşeme alanımız ise 365 metre karedir"
 
Şırnak İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Hikmet Özek, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Buradaki projemiz sadece bir seyir terasından ibaret değil. Projemiz 4 ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm cam seyir terasımız. Cam seyir terasımızın taşıyıcı sistemi, betonarme ve çelik olup, döşemenin üzerinde 3 katlı lamine damperli cam mevcuttur. Burada sayısal büyüklük anlamında seyir terasımızın genişliği 32 buçuk metre, uçurum açıklığı 12 buçuk, döşeme alanımız ise 365 metre karedir. İkinci bölümümüz ise, seyir terasımız ile hizmet binası arasındaki yürüyüş bandı dediğimiz alan. Burada çocuk oyun grupları, pergolalar, engelli asansörleri gibi alanlar bulunmaktadır. Üçüncü bölümümüzde ise, binamızın olduğu alanda binamız 3 kattan ibaret olup yaklaşık bin 85 metre kare kapalı alana sahiptir. Burada restorantlar, kafeteryalar, açılır-kapanır teraslar, makam odaları, VİP bölümleri gibi alanlarda mevcuttur. Dördüncü ve son alanımız da ise, halkın hizmetine sunulacak olup, burada alış-veriş amaçlı barakalar ve yeme içmeye yönelik yine barakalarda mevcuttur." dedi.
 
"3-4 ayda bitirmeyi hedefliyoruz"
 
Bitmesi halinde Cehennem Deresi Cam Teras Projesi'nin, Türkiye’nin en büyük cam terasları arasında ilk sıralarda yer alacağını ifade eden Özek, "Bölgemizin turizm açısından açığa çıkarılması gereken değerler ve doğal güzellikler var. Bizde bu düşünceden hareket ederek, Sayın Valimizin önderliğinde Cehennem Deresi Kanyonu ve Dicle Nehri’nin muhteşem doğal güzellikleri ile seyir terasımızın heybetli ve adrenalinin birleşmesi sonucu bir cazibe merkezi olacağı ve akın akın insanların buraya geleceği, dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceği ve sonuç olarak ekonomik ve sosyal hayatta büyük değişimler oluşturacağı kanısındayız. Projeye bu amaçla girmiş bulunuyoruz. Bununla birlikte projemizin diğer yan sektörlere de katkısının büyük olacağı kanaatindeyiz. Projemizin süresi her ne kadar 6 ay olsa bile biz bunu ön görülen sürenin çok altında bitirmeyi hedefliyoruz. Ekip sayılarını ve araç durumunu arttırmış bulunmaktayız. 3 ile 4 ay gibi bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.
 
Köy halkına büyük kazançlar sağlayacak olan cam teras için yetkililere teşekkür eden Sulak köyü muhtarı Ramazan Doğan, "Yolumuz harabe bir şekildeydi. Yolumuz yapılmıyordu. Proje sayesinde yolumuz programa alınarak yapıldı. Sayın valimize ve İl Özel İdare temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Cam teras yapılacak burada. Şu an şirket üzerinde çalışıyor. Umuyorum ki köy halkımıza büyük kazanç sağlayacak. Çoğu insan geldiği zaman diyorlardı burası kuraklık. Biz gelip burada ne yapacağız. Şu an cam teras oluyor. Cam teras yapılıyor, cam teras bittikten sonra millet artık çok gelip yerleşecek." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA